用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
16oC.52%

義工

自由講場 今日: 3466|主題: 944002

係咪好少保險broker公司有做mpf?

大宅

國民生產總值:1044

BKXmas勳章

我聽聞要係broker掛mpf牌係一件難事,因為好少broker有做mpf所以請教下。
而家我個mpf牌快到期唔知點算,想續返佢又唔知邊到續

男爵府

國民生產總值:7085

BKXmas勳章

joy55_55 發表於 17-9-14 13:56
我聽聞要係broker掛mpf牌係一件難事,因為好少broker有做mpf所以請教下。
而家我個mpf牌快到期唔知點算,想 ...
好少, 因為MPF相對佣金少, 所以BROKER好少做

大宅

BKXmas勳章

紫翹 發表於 17-9-14 13:59
好少, 因為MPF相對佣金少, 所以BROKER好少做

咁有冇好介紹,我想續牌呀

男爵府

BKXmas勳章

joy55_55 發表於 17-9-14 14:07
咁有冇好介紹,我想續牌呀
你講你個保險牌想續? 但你其實又唔係做緊保險? 我唔係好明喎

大宅

BKXmas勳章

紫翹 發表於 17-9-14 14:09
你講你個保險牌想續? 但你其實又唔係做緊保險? 我唔係好明喎

我mpf牌續呀,因為之前做broker無mpf掛牌

男爵府

BKXmas勳章

joy55_55 發表於 17-9-14 14:14
我mpf牌續呀,因為之前做broker無mpf掛牌
正路搵保險公司就可以掛MPF牌, 你有無心水?

大宅

BKXmas勳章

紫翹 發表於 17-9-14 14:16
正路搵保險公司就可以掛MPF牌, 你有無心水?

我打算掛返係前前公司。。宏利。
康宏呢間唔係有mpf咩

男爵府

BKXmas勳章

joy55_55 發表於 17-9-14 14:20
我打算掛返係前前公司。。宏利。
康宏呢間唔係有mpf咩
如果你前前公司, 即係你轉過, 咁又掛返, 你覺得佢唔好先轉啫
正常BROKER好似無MPF架喎, 無乜肉食佢地唔做

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎