用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1306|主題: 933173

有冇参加Join過YOKOSO

男爵府

國民生產總值:8727

2017勳章 BKXmas勳章

[全日程保證出發]是不是指該團出發的所有日子都會保證出發?

有沒有人知他的午餐便當係食咩?

他們的團OK嗎?中國語係咪會講國語?

男爵府

回覆樓主:

up
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

國民生產總值:1718

BKXmas勳章

hhmum 發表於 17-9-14 15:11
up

我報過富士山一天團
中國語係普通話
午餐麻麻地.
行程幾好
有抽獎.有甜品

版主

國民生產總值:115222

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

Kayann 發表於 17-9-14 15:19
我報過富士山一天團
中國語係普通話
午餐麻麻地.

我都報過富士山一日團
中國語預左普通話
午餐勁正wor

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:1718

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 17-9-14 16:27
我都報過富士山一日團
中國語預左普通話
午餐勁正wor

就係呢間食晏.
我真係覺得麻麻地.
可能大家口味唔同

珍珠宮

國民生產總值:43421

BKXmas勳章

參加過兩個團, OK呀...

瑪瑙宮

國民生產總值:138452

好媽媽勳章 BKXmas勳章

hhmum 發表於 17-9-14 14:27
[全日程保證出發]是不是指該團出發的所有日子都會保證出發?

有沒有人知他的午餐便當係食咩?

跟過去白川鄉

領隊係懂國語的日本人

便當係咁

版主

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

chickenwing2006 發表於 17-9-14 16:52
跟過去白川鄉

領隊係懂國語的日本人

瑪瑙宮

Charlotte_mom 發表於 17-9-14 16:56

好精美咁

趕行程,車上解決,方便

版主

Kayann 發表於 17-9-14 16:28
就係呢間食晏.
我真係覺得麻麻地.
可能大家口味唔同

可能我地成家都邊爐怪。我媽就話果個麵硬,但我就好鍾意,仲買左幾包返香港tim

我上次係膽粗粗經klook book。因為果時klook滿1000減150。樓主可以不時留意下klook有無promo,佢唔會寫Yokoso,但團嘅內容係一樣(形容內容一字不漏)

瑪瑙宮

Charlotte_mom 發表於 17-9-14 17:01
可能我地成家都邊爐怪。我媽就話果個麵硬,但我就好鍾意,仲買左幾包返香港tim

我上次係 ...

其實 Klook 邊度睇佢有 promo 呢?

謝謝

版主

chickenwing2006 發表於 17-9-14 17:03
其實 Klook 邊度睇佢有 promo 呢?

謝謝

飛卜專頁有消息

別墅

國民生產總值:857

熱血勳章 BKXmas勳章

chickenwing2006 發表於 17-9-14 16:52
跟過去白川鄉

領隊係懂國語的日本人

我參加嗰個係高山白川鄉一日遊,我覺得嗰lunch 唔錯

珍珠宮

國民生產總值:38161

BKXmas勳章

回覆樓主:

我岩岩去完4樓jm嗰團,食的一樣,團餐黎講唔錯丫,一導遊講英文,一導遊講國語,雙語廣播,兩個都好nice喎,又細心,我響車著外套以為我凍,每次上番車都講welcome back, 國語的導遊本身係中國人但住響日本好多年。有野賣但唔會hard sell。

男爵府

Charlotte_mom 發表於 17-9-14 17:01

我上次係 ...

我想報的團klook應該冇,見佢個團寫住[全日程保證出發]我問佢意思係咪所有日子保證出發佢答係,我再比埋團號佢,佢又話呢團吾係要足夠人數先出發,報左團會收到電郵先知可吾可以出發咁我咪再睇下其他團囉,睇來睇去都係想去果個團,今日我再cap圖問佢話呢個團寫住保證出發喎,跟住覆我話係保證出發佢攪到我好亂
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

子爵府

國民生產總值:13853

BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

八月去過, 保證出發係已成團,
一架大旅遊巴咩國藉旅客都有,
有識講英文導遊, 有個識講國語嘅隨團翻譯。導遊冇咩笑容,感覺唔憂做feel。

版主

carrie_piglet 發表於 17-9-14 19:37
八月去過, 保證出發係已成團,
一架大旅遊巴咩國藉旅客都有,
有識講英文導遊, 有個識講國語嘅隨團翻譯。導 ...

我地兩個導遊,一個主力講國語,都幾ok。另一個擬似中國人(因兩導遊私底下講中文)只負責做英文翻譯,中文人講十句佢釋4句咁囉。佢就麻麻了。

總括黎講我地都滿意,扣左「電視框」每大人$620左右,晨早玩到太陽落山。包車包食包玩包領隊。連我爸媽咁鬼慳嘅人都話咁價錢抵wor

子爵府

國民生產總值:12820

BKXmas勳章

參加過兩次, 我覺得OK wor, 食就麻麻地.
第一次係兩個導遊, 都係日本人, 其中一個日本人講國語, 聽得好辛苦. 反而英文嗰個OK, 仲要係靚仔添. 而佢哋係好有禮貌.

第二次得一個導遊, 講英文, so far都OK ge, 起碼有人安排晒車, 餐, 唔駛煩囉.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎