用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由報料 今日: 30|主題: 255253

邊間上網公司, 可有散簽3個月家居上網服務

大宅

國民生產總值:4061

BKXmas勳章

因屋企大裝修, 要搬屋, 找到短租, 但無得上網,
自己本身有約於網上行, 但搬線要 $680到短租屋, 再搬回自家又要, $680

請問JM 有無好方案, THX

大宅

國民生產總值:4166

畀面勳章 DHA勳章 BKXmas勳章

tinshuiwai 發表於 17-9-14 15:05
自己本身有約於網上行, 但搬線要 $680到短租屋, 再搬回自家 ...

你一係開條平平地上網線,唔用當違約比幾佰,但要2邊都要比上網費,因為我同你case 一樣,我係咁做,係最好方案

伯爵府

國民生產總值:15685

BKXmas勳章

yiyilee 發表於 17-9-14 15:20
你一係開條平平地上網線,唔用當違約比幾佰,但要2邊都要比上網費,因為我同你case 一樣,我係咁做,係最 ...
簽左幾耐約, 提早完約只比幾百

邊間公司咁好唔收餘下合約期月費呢

大宅

BKXmas勳章

回覆 yiyilee 的帖子

我昨天問個和記, 要簽33個月, 100M, 連家居電話, 平均月費100 (要10月1日之前簽約, 之後要110),
網上行, 要到出年3月夠期, 但我10月搬屋, 但剛上網又話和記收得差,

大宅

BKXmas勳章

回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

還有半年約, 如無幾個月約簽, 我諗住找間新的, 2邊比錢,

wcpcelia    發表於 17-9-15 10:11

侯爵府

國民生產總值:24108

開心吸收勳章 2017勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

去鴨寮街買張數據卡share比全家用
https://ssprohk.com/%E6%9D%91%E5 ... %E7%8E%A9%E6%B3%95/

大宅

BKXmas勳章

回覆 wyl 的帖子

多謝資料

大宅

國民生產總值:1243

BKXmas勳章

tinshuiwai 發表於 17-9-14 15:05
自己本身有約於網上行, 但搬線要 $680到短租屋, 再搬回自家 ...

hkbn有呀,好似要半年

珍珠宮

國民生產總值:37265

BKXmas勳章

回覆樓主:

買數據卡,放wifi蛋。
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

大宅

BKXmas勳章

Thank you for all

大宅

國民生產總值:3341

BKXmas勳章

回覆 wyl 的帖子

用緊嗎?? 效果如何??
:-)  :-P

侯爵府

國民生產總值:24108

開心吸收勳章 2017勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

PIGPIGMA 發表於 17-9-15 13:22
回覆 wyl 的帖子

用緊嗎?? 效果如何??
我仲係合約期內所以未用得,但識好多人都已轉用卡,同家居寛頻都差唔多,所以我合約期完後都打算轉。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎