用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
13oC.49%

義工

樓市動向 今日: 35|主題: 57730

[討論] 好奇一問,点解呢排發展商賣成過千個單位都打火爆飛?

大宅

國民生產總值:2527

BKXmas勳章

社會上真係有無限$?

D人真係唔怕跌?

王國熱話
中環摩天輪
聖誕合家歡音樂劇
而定有紅葉未?
OP無以前咁好玩

大宅

國民生產總值:4350

BKXmas勳章

盲目跟風罷了

而家好多人 (尤其年輕人) 不論好醜,都但求上咗車先算,大家都一窩蜂爭住去買樓,邊會考慮到咁多風險嘅問題

大宅

國民生產總值:2527

BKXmas勳章

回覆樓主:

不過又真係好-多父母幫手上車

大宅

國民生產總值:3972

BKXmas勳章

回覆樓主

其實好多未賣晒,好似龍yu咁又重推

男爵府

國民生產總值:6908

BKXmas勳章

回覆樓主:

只怪QE狂印錢紙,市場上錢太多,日日都收幾個電話問你借吾借錢。

子爵府

國民生產總值:11553

BKXmas勳章

回覆樓主:

而家啲父母疼愛仔女,唔想見到下一代咁辛苦,又想仔女快啲結婚抱下孫,幫到又幫下咁,有錢嘅咪比一半首期,甚至full paid,其實都係正常心態。同埋而家兩個人大學畢業4-5年加埋揾4-5萬,都唔會話好難。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎