自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

呀仔書包愈來愈重,唔知手拉書包好唔好呢

大宅

行樓梯上課室,多埋架同轆,咪更重。越高年級越高層添呀!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小豬Pigpig 發表於 17-9-14 15:24

落雨好麻煩又烏糟

珍珠宮

回覆樓主

拉只會用一隻手,會造成脊柱兩側用力不均衡。因脊柱兩側如同天平,如果只是一邊用力,脊柱一側就會傾斜彎曲

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

手拉唔好,個架都重咗啦,個轆又會污糟~~

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

分多個袋用好過,果D書包好重㗎
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

象牙宮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

回覆樓主:

好多學校唔比在校拉個架,變左返學放學先用,其實單手拉係好傷隻手,尤其是發育時期,如果你唔係要日日返上深圳,就唔好考慮了

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

用過,完全唔好用!

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

唔好用,好論盡!

大宅

回覆樓主:

我仔學校都唔比用, 同埋真係唔好用, 好重。

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好, 因為返到學校要行上樓梯, 咁咪仲重, 仲有我接受唔到, 個轆轆完地下, 之後要揹上背脊, 感覺

侯爵府

回覆樓主

唔該大家,

珍珠宮

而家係街,已見少左好多學生用,

無前兩3年咁多,

以前一放學,好似水貨佬咁, D 學生拉住沖

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主

我情願幫佢咩到番學校門口
因為見啲小朋友拉完直接背上去 痴曬地下啲污jo嘢上背到。。。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

啲look咁污糟又揹番上身,而且上課室行樓梯仲重咗喎

珍珠宮

我附近一定唔好
週時見小學生姐姐拖住過馬路時卡落去水坑蓋,碰啱轉燈大家危險。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔好,好傷手膊

複式洋房

睛靈勳章

在校內是唔準拉的,如果小朋友有學野,又自己放學,拉是好用,不過首先,小朋友需要大隻,因為校內是背住爬樓梯。我覺得好用,背起時候,碌是有袋可以包住D,我在太古吉之島買的。

複式洋房

回覆樓主:

都唔多時間可以拉,加埋個輪仲重

首頁

尾頁

跳至