用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

論盡家傭 今日: 6|主題: 124083

收到入境處文件

大宅

國民生產總值:3430

BKXmas勳章

這幾天收到入境處文件, 要我填一份 Revised Schedule of Accommodation and Domestic Duites 的表格, 封信話因為加多一項抺窗條款, 所以要填文件, 但我工人是印尼人, 乜唔係菲律賓工人先要限制抺窗嗎? 請問大家有冇收到這信? 我打去入境處個電話好多次都冇人接聽. 我怕假信所以想同大家証實一下,謝謝大家幫忙!

王國熱話
煲第n次杉杉來吃
喜歡"宋仲基"的粉絲請進(仲基資料...
韓劇友哇友大本營~part 14
Mad dog

別墅

國民生產總值:832

leungcnine 發表於 17-9-14 15:26
這幾天收到入境處文件, 要我填一份 Revised Schedule of Accommodation and Domestic Duites 的表格, 封信 ...

妳姐姐張contract 係唔係綠色?
上咗工幾耐?

大宅

國民生產總值:3930

BKXmas勳章

菲都冇收到

複式洋房

國民生產總值:495

BKXmas勳章

jyjy1684825 發表於 17-9-14 15:36
妳姐姐張contract 係唔係綠色?
上咗工幾耐?

contract 綠色同藍色有咩分別?

珍珠宮

國民生產總值:38925

BKXmas勳章

hei2010 發表於 17-9-15 08:45
contract 綠色同藍色有咩分別?

藍色是新的標準合約, 今年推出, 取代舊綠色合約
藍色合約加o左個抹窗條款.

現已冇綠色合約 blank form派,
新簽的合約一律是藍色.

wcpcelia    發表於 17-9-15 10:45

別墅

國民生產總值:832

birdbird 發表於 17-9-15 09:44
藍色是新的標準合約, 今年推出, 取代舊綠色合約
藍色合約加o左個抹窗條款.

我估楼主份contract係綠色的舊form, 因無cover抹窗的新条款,所以要妳補簽. 另外, 安全条款無分印,菲. 印尼唔提出唔代表香港唔做埋.

大宅

國民生產總值:3616

2017媽媽節

leungcnine 發表於 17-9-14 15:26
這幾天收到入境處文件, 要我填一份 Revised Schedule of Accommodation and Domestic Duites 的表格, 封信 ...

想問吓樓主 , 法例吾係對所有人都一樣嘅咩 。

大宅

國民生產總值:1412

jyjy1684825 發表於 17-9-15 13:53
我估楼主份contract係綠色的舊form, 因無cover抹窗的新条款,所以要妳補簽. 另外, 安全条款無分印,菲. 印 ...

我冇收到信

男爵府

國民生產總值:6313

2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章

綠色, 冇收到信
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎