論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

這幾天收到入境處文件, 要我填一份 Revised Schedule of Accommodation and Domestic Duites 的表格, 封信話因為加多一項抺窗條款, 所以要填文件, 但我工人是印尼人, 乜唔係菲律賓工人先要限制抺窗嗎? 請問大家有冇收到這信? 我打去入境處個電話好多次都冇人接聽. 我怕假信所以想同大家証實一下,謝謝大家幫忙!

侯爵府

leungcnine 發表於 17-9-14 15:26
這幾天收到入境處文件, 要我填一份 Revised Schedule of Accommodation and Domestic Duites 的表格, 封信 ...

妳姐姐張contract 係唔係綠色?
上咗工幾耐?

男爵府

菲都冇收到

別墅

jyjy1684825 發表於 17-9-14 15:36
妳姐姐張contract 係唔係綠色?
上咗工幾耐?

contract 綠色同藍色有咩分別?

水晶宮

hei2010 發表於 17-9-15 08:45
contract 綠色同藍色有咩分別?

藍色是新的標準合約, 今年推出, 取代舊綠色合約
藍色合約加o左個抹窗條款.

現已冇綠色合約 blank form派,
新簽的合約一律是藍色.

wcpcelia    發表於 17-9-15 10:45

侯爵府

birdbird 發表於 17-9-15 09:44
藍色是新的標準合約, 今年推出, 取代舊綠色合約
藍色合約加o左個抹窗條款.

我估楼主份contract係綠色的舊form, 因無cover抹窗的新条款,所以要妳補簽. 另外, 安全条款無分印,菲. 印尼唔提出唔代表香港唔做埋.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

leungcnine 發表於 17-9-14 15:26
這幾天收到入境處文件, 要我填一份 Revised Schedule of Accommodation and Domestic Duites 的表格, 封信 ...

想問吓樓主 , 法例吾係對所有人都一樣嘅咩 。

大宅

jyjy1684825 發表於 17-9-15 13:53
我估楼主份contract係綠色的舊form, 因無cover抹窗的新条款,所以要妳補簽. 另外, 安全条款無分印,菲. 印 ...

我冇收到信

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

綠色, 冇收到信

首頁

尾頁

跳至