用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

夫婦情感 今日: 158|主題: 37905

有無人好似我咁裸婚裸到咁徹底?真係完全無人知同咩都無搞~  

大宅

國民生產總值:1104

BKXmas勳章

想當年,仲未有"裸婚"呢個詞語出現,我已經做得完全好徹底~

無求婚,無介指,無買樓,無擇日,無比禮金,無搞婚禮、無擺婚宴,無收人情,連飯都無同雙方父母親戚朋友食、無影婚紗照、只係約左日同C6得閒上律師樓簽字,証婚人都係3唔識7律師樓職員!
雙方父母兄弟姊妹任何人都完全唔知,無任何人我地唔知幾時結左婚,只有我同C6知,直到今日我都覺得呢件事好神奇同埋好叻可以做得到~

因為我始終覺得結婚係兩人嘅事~

王國熱話
細碼轉中碼
有沒人用Pampers 日本隻Ichiban 淺綠色系列~...
尿疹
請幫眼 買左兩包 Merries 日本內銷版唔同 真...

男爵府

國民生產總值:6304

BKXmas勳章

回覆:有無人好似我咁裸婚裸到咁徹底?真係完全無人知同咩都無搞~

樓主咁婚後生活如何?就到中秋節又打算㸃過?

子爵府

國民生產總值:10505

BKXmas勳章

carebeauty 發表於 17-9-14 15:45

無求婚,無介指,無買樓,無擇日,無比禮金, ...

只要你倆幸福,永遠都是美好回憶。勝過吾擺酒吾穿婚紗會後悔個d.....

大宅

國民生產總值:2027

BKXmas勳章

咁而家屋企人知唔知你地結左婚喇?

男爵府

國民生產總值:7367

BKXmas勳章

我都係淨簽字,咩都無,始終覺得不滿

翡翠宮

國民生產總值:79446

BKXmas勳章

男爵府

國民生產總值:5485

BKXmas勳章

回覆 carebeauty 的帖子

我都覺樓主堅叻,你應好獨立,先可做到。你地大約結婚年?
我好衰,覺得可慳唔小利事

子爵府

國民生產總值:12247

BKXmas勳章

唔俾其他人知的原因係?咁宜家屋企人知唔知?

伯爵府

國民生產總值:18160

BKXmas勳章

雙方父母都唔知,甘係咪叫翻伯母而唔係99?

男爵府

國民生產總值:6799

BKXmas勳章

回覆樓主

而家都未有人知你地結左婚?

洋房

國民生產總值:38

BKXmas勳章

有無打算之後補返?

大宅

BKXmas勳章

回覆 tommy715 的帖子

都係一樣,自己鍾意點過就點過,結婚都唔理人啦~

大宅

BKXmas勳章

回覆 Bibibut 的帖子

多謝,雖然咩都無,但唔覺可惜,可能我係一個勁怕煩嘅人,無論煩人地同人地煩我都最好唔好~

tansyneko    發表於 17-9-15 13:33

大宅

BKXmas勳章

回覆 s7824 的帖子

其實大家都知,我地都會老公老婆稱呼大家,不過個個都唔會問LAW~

大宅

BKXmas勳章

回覆 善宜 的帖子

可能我係一個勁怕煩嘅人,無論煩人地同人地煩我都最好唔好,所以咩都唔搞好岩我心意~

大宅

BKXmas勳章

回覆 Whitechocolate 的帖子

我唔係叻,你講得好岩,我真係好獨立,一做野無幾耐已經搬出黎住,自在慣,同埋覺得結婚始終係兩個人嘅事,其實都結左就黎十年喇~
其實我地結左婚之後一,兩年都有照派利是,一黎唔洗人地成日問我地幾時結,二來都收到d親戚咁多年利是,一年一次開心錢無咩所謂啦~ 講真,結婚唔搞咁多野已經係最慳~

大宅

BKXmas勳章

回覆 flori 的帖子

一黎認真覺得結婚係兩個人嘅事,有放聲氣同父母傾過小小酒席問題都傾到嗌曬大交,仲搞咩大龍鳳,咪索性咩都唔搞,C6又無意見喎,咪兩個自己搞掂LAW~
二黎果陣無咩錢,無理由為左結婚搞到爭到周身債,唔搞真係慳返好多架,加上我係一個勁怕煩嘅人,無論煩人地同人地煩我都最好唔好,所以咩都唔搞好岩我心意~

其實之後個個都知,因為過年都照派利是,我地都會老婆老公咁叫~

男爵府

國民生產總值:7367

BKXmas勳章

carebeauty 發表於 17-9-15 01:25
回覆 善宜 的帖子

可能我係一個勁怕煩嘅人,無論煩人地同人地煩我都最好唔好,所以咩都唔搞好岩我心意~ ...

但戒指都無wor?

大宅

BKXmas勳章

回覆 岚月亮 的帖子

係唔知我地自己上律師樓簽紙呢件事,但後來我地過左一兩年派利是GET到LAW~
不過其實我好少見99,見到佢都成班人,嗌HELLO就算,唔會特登嗌佢~

大宅

BKXmas勳章

回覆 QY08040408 的帖子

唔知成件事來龍去脈,不過知道我地應該結左,因為一,兩年後過年都有照派利是,費事成日比人問幾時結婚,一派利是之後已經無人問呢個問題~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎