用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

夫婦情感 今日: 2|主題: 37911

心好亂 我應該點做

男爵府

國民生產總值:5787

BK Milk勳章 BKXmas勳章

事源2年前發現老公有位女同事好close ,當時我同佢講2選一,我老公選左我,我都同佢講左,吾希望佢地有聯絡,佢當時都糸我面前block左佢,ps:條女3月糸離左職的
但我琴晚sort起條筋交電話費,禁左落電子帳號果到,竟然比我發現左呢6月7月8月佢地有聯絡,琴晚佢再3同我講,佢同果個人無野,我話無野又搵佢?佢答我公司要搵佢番黎做,紀錄得3個紀錄,無得拗,但我依家心好亂,連我生日果日佢地都有聯絡,我吾知點做好,佢死口話同佢無野,但其實電話紀錄一值有del ,我應該點做好 可以比
意見我嗎?

王國熱話
点做好?
(呻)想離婚⋯⋯
終於搬番阿媽度啦

珍珠宮

國民生產總值:45334

BKXmas勳章

女同事, 日日見, 其實打唔打話已經無咩意義...人地日日見8個鐘, 佢花幾多時間精神係你身上? 真係要自己衡量吓

水晶宮

國民生產總值:62924

BKXmas勳章

咁係同事; 又點唔聯絡呢

公爵府

國民生產總值:25738

BKXmas勳章

kei621 發表於 17-9-14 15:47
事源2年前發現老公有位女同事好close ,當時我同佢講2選一,我老公選左我,我都同佢講左,吾希望佢地有聯絡 ...

咁都要睇下佢平時對你點?好唔好,淨係聯繫,有冇發現曖昧嘅嘢,如果冇又唔洗咁嬲,費事自己亂陣腳,俾個女嘅乘虛而入

男爵府

國民生產總值:9451

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

要信就信到底...
如果要CHECK要懷疑...其實...做咩都可以懷疑

先調節好自己...係唔係可以信對方...
如果信就信到底...
不過同對方講句...如果有下次...SORRY...我地沒有緣...
因為我信你...而你無珍惜..就算我們緣盡於此.

加油

男爵府

tammy2008 發表於 17-9-14 16:26
女同事, 日日見, 其實打唔打話已經無咩意義...人地日日見8個鐘, 佢花幾多時間精神係你身上? 真係要自己衡 ...

我打漏左 果位女同事 3月已經離職的

男爵府

mini1204 發表於 17-9-14 16:35
咁係同事; 又點唔聯絡呢

我打漏左 慣左口吻 ,果位3月離左職的

翡翠宮

國民生產總值:79472

BKXmas勳章

6月7月8月佢地有聯絡, ...

咁佢地有聯絡係講乜至得格?

我以前个位成日同男同事有野傾, 大家要夾得好好, D 野先唔會比老細插落黎. 佢地係咪咁咋? 但係咁 close, 係可能有機會日久生情. 但控制到係唔會出事架喎.

佢實牙實齒話無野, 你都係覺得有, 咁除左分開, 可以點呢?

珍珠宮

國民生產總值:45334

BKXmas勳章

公司要搵佢番黎做
"公司要搵佢番黎做"

你老公係人事部 ?

咁佢平時對你係咪一條心你 feel 唔 feel 到?

如果佢真係無野但你成日話佢有, 其實佢都會幾無mood 因為你唔再信佢 .....

佢地當年好 close, 咩叫close ? 交埋心嗰種 ? 定係你 check 過對話覺得自己老公對佢有意 ?

男爵府

國民生產總值:6587

開心吸收勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

信就信, 唔信就唔信, 你老公點做都唔會滿足到你既 "太好奇" 既心.

翡翠宮

國民生產總值:79243

BKXmas勳章

你要搵到實質的證據,否則你老公唔會認,女人的直覺好準的

民房

國民生產總值:0

BKXmas勳章

回覆樓主

佢地如果聯絡時間好密,仲係放工後,咁就應該唔係公事喇……
你發現嘅第一次,有冇發現佢地傾計曖味?所以先要佢2選1?定係你根本接受唔到個老公有異性朋友?

子爵府

國民生產總值:10834

BKXmas勳章

事源2年前發現老公有位女同事好close ,當時我同佢講2選一,我老公選左我,我都同佢講左,吾希望佢地有聯絡 ...

同事唔聯繫係假嘅,除非唔係個度上班

男爵府

tammy2008 發表於 17-9-14 18:39
"公司要搵佢番黎做"

你老公係人事部 ?

我老公吾糸人事部,糸負責人
佢地有相有對話,今次佢話要搵佢反工,糸因為再高佢一級既負責人話佢糸ig到見到個女仔好似番學,即有時間反反工,高一級既負責人話個女仔同我老公好熟,所以叫我老公搵佢, 當年佢地對話,行為都曖昧,連人地都知,佢當年我叫佢2選一,佢都要搵果個女仔同佢講,我老婆要我二選一,個女仔當時有問佢,選什麼,我老公話佢or你

男爵府

QY08040408 發表於 17-9-15 14:26
佢地如果聯絡時間好密,仲係放工後,咁就應該唔係公事喇……
你發現嘅第一次,有冇發現佢地傾計曖味?所以 ...

佢地聯絡時間好密,我見到收工時間2點都有電話紀錄(糸電話單見到),我見到我正日連放幾日大假吾糸公司都有聯絡
你發現嘅第一次,有冇發現佢地傾計曖味?有,相都有,個女仔貼住佢個心口二人自拍,同埋佢頭放糸個女仔膊頭到二人自拍都有,但當時佢同我講佢無果人影相,糸果個人放埋上佢自己fb到比我發現,同埋佢將佢同個女仔所有對話都del,所以先要佢2選1,但到呢一刻佢都糸del左佢同個女仔紀錄

伯爵府

國民生產總值:18356

畀面勳章 BKXmas勳章

kei621 發表於 17-9-15 16:16
我老公吾糸人事部,糸負責人
佢地有相有對話,今次佢話要搵佢反工,糸因為再高佢一級既負責人話佢糸ig到見 ...

唔可以話佢地有嘢。但你老公無顧及你感受,其實佢有千個藉口拒絕個上司嘅要求,但佢選擇順理成章咁去搵個女仔。如果我站在你的角度去諗,佢一定有私心。

伯爵府

國民生產總值:18356

畀面勳章 BKXmas勳章

kei621 發表於 17-9-15 16:22
佢地聯絡時間好密,我見到收工時間2點都有電話紀錄(糸電話單見到),我見到我正日連放幾日大假吾糸公司都有 ...

其實好明顯你老公又開始身痕。其實而家啲人一般用WhatsApp ,好少打電話,你認為打電話嘅親密程度去到邊?我相信佢WhatsApp的紀錄已經全部刪除或隱藏。

大宅

國民生產總值:4996

BKXmas勳章

再觀察佢一排睇下先,可能真係冇野

子爵府

國民生產總值:11777

BKXmas勳章

男人你問他是得不到真實答案,你發現了問他他的答案看來很正常的聯絡,但內裡其實不簡單。離職了還留意對方的事,也不是另一位更高層同事會做,所以他這個謊言不成立。何況找回來辦公時間打都得,也不用在假期打電話聯絡。男人再下一個回答必是他都無辦法阻止對方打來。

所以現在要做的就是細心觀察,他是否有異常的行為?你們之間互動怎樣?其實他如真的又和這個同事一起必會露出馬腳。告訴他頻繁的聯絡加上之前曾經發生過的實在難安你心,如他仍然想要這個家請他自行去決定應怎樣做。
mc <()>
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎