親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

TMC3012 發表於 17-9-15 16:30
如果住上野可以搭最早班skyline
我住過成田站同成田機場啲酒店 ~
成田站就方便食野, 第二朝shuttle/搭京 ...

我坐埃航 應該晚上8點幾到 Narita Airport,怕delay又想翌日早上由機場去酒酒井outlet,所以我book左 Narita Airport Rest House (2大,1細9歲),網頁話 T1行去hotel 5分鐘。
但見你話住成田東橫都有住,呢間我都有興趣。官網話15mins 車程,請問是嗎?

2間價錢其實差不多,但東橫包早餐好似吸引d。請問晚上多人坐shuttle bus 去成田東橫嗎?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我坐過次shuttle去東橫, 都係埃航落機就等shuttle, 佢果架係大巴, 果次大約得得十個人左右, 去就要十分鐘左右車程, 但返機場就唔駛5分鐘(T1)
東橫早餐好一般, 同會有機會多人

如果你唔介意搭車, 住成田站啦(不過未必有平), 車站附近有食店 (拉麵, 居酒屋, 丸磯水產)

T1機場基本上落機唔會有餐廳食野, 東橫既唔怕行十分鐘內有牛肉飯, 酒店入面有Lawson

男爵府

2018復活節勳章

TMC3012 發表於 17-10-5 23:35
我坐過次shuttle去東橫, 都係埃航落機就等shuttle, 佢果架係大巴, 果次大約得得十個人左右, 去就要十分 ...
多謝晒, 我 book 了 hotel nikko.

伯爵府

rhinegarden 發表於 17-10-6 17:28
多謝晒, 我 book 了 hotel nikko.

me 2 ,我book 2 間twin room, 都係600HKDㄧ間唔駛。

珍珠宮

rhinegarden 發表於 17-9-14 16:10
請問如果成田8:30am 早機, 有三個方案, 請敎各位邊個最好:

(1) Narita Airport Rest House , 朋友話直頭 ...

我上次0900, 住上野搭第一班skyliner,趕到有餘。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

後生仔瞓 capsule la

男爵府

2018復活節勳章

littlesister 發表於 17-10-6 22:37
後生仔瞓 capsule la
原來 capsule 貴過 hotel

男爵府

2018復活節勳章

LokYauYau 發表於 17-10-6 19:41
我上次0900, 住上野搭第一班skyliner,趕到有餘。
thank you

琥珀宮

畀面勳章

rhinegarden 發表於 17-10-7 09:16
原來 capsule 貴過 hotel

居然?
不過我年頭住過 Narita View 都幾平就真,又可以俾錢浸溫泉,係間酒店舊舊地

男爵府

上年同個囡體驗左一晚成田 9hrs capsule, 因為坐捷星0840返HK! 試過一次就足夠,真係瞓唔到,其實capsule空間足夠只不過空氣唔太流通,又困住係入面好鬼唔自在!我當時係agoda book價位唔貴!下星期又坐同一班機,今次book定東橫inn成田,但呢刻又心思思想住上野京成APA,因坐頭班skyliner都趕得切!

男爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章

TMC3012 發表於 17-10-5 23:35
我坐過次shuttle去東橫, 都係埃航落機就等shuttle, 佢果架係大巴, 果次大約得得十個人左右, 去就要十分 ...
請問去東橫的shuttle bus係大巴士, 是否可以放行李在下面? 3-11-2017東橫成田有新的第三館, 但我10-11-2017去住一晚, 開幕有優惠, 唔知會不會如期開幕呢?

珍珠宮

回覆樓主

capsule 不如瞓機場仲好

寶石宮

nanakobe0066 發表於 17-10-12 13:25
請問去東橫的shuttle bus係大巴士, 是否可以放行李在下面? 3-11-2017東橫成田有新的第三館, 但我10-11-2017 ...

大巴下面擺到大量行李, 佢官網冇寫delay開幕就應該冇問題, 望過呢個優惠好抵住, 可惜夾唔到

寶石宮

CX111 發表於 17-10-7 10:59
上年同個囡體驗左一晚成田 9hrs capsule, 因為坐捷星0840返HK! 試過一次就足夠,真係瞓唔到,其實capsule ...

住上野趕得切啦, 如果係連住就梗係唔搬, 早啲起身就得

首頁

尾頁

跳至