用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.85%

義工

今日: 230|主題: 58488

8週見紅

複式洋房

國民生產總值:106

BKXmas勳章

而家8週幾差唔多9週,前日去廁所見紅,去左急症,住醫兩曰院,照左3次陰道超聲波都都見到胎囊同埋好細粒胚胎,但見唔到心跳,醫院約左兩個禮拜後再返去照,而家都keep住去完廁所都見啡/紅,好無奈,我咁樣情況係咪唔樂觀?有無媽媽紅歷過?

別墅

國民生產總值:791

BKXmas勳章

回覆樓主

胎囊幾多cm? Bb 既crl 係幾多mm?

複式洋房

BKXmas勳章

joanna333 發表於 17-9-14 16:53
胎囊幾多cm? Bb 既crl 係幾多mm?

d醫生乜都無同我講,淨係開左住院兩日病假比我,聽日仲要返工,唔知係咪d醫生都打定輸數

複式洋房

國民生產總值:296

BKXmas勳章

pingpingpeony 發表於 17-9-14 16:39
而家8週幾差唔多9週,前日去廁所見紅,去左急症,住醫兩曰院,照左3次陰道超聲波都都見到胎囊同埋好細粒胚 ...

除咗見紅/啡 有冇其他懷孕徵狀?

複式洋房

BKXmas勳章

HChomehome 發表於 17-9-14 18:25
除咗見紅/啡 有冇其他懷孕徵狀?

懷孕開始到而家其實都無咩唔舒服,無嘔過,間中有d頭痛,而家除左流啡/紅外都無肚痛果d係個肚同腰冤冤地好似m come咁

別墅

國民生產總值:738

回覆樓主

仲有紅就唔好返工,再睇醫生

大宅

國民生產總值:2925

BKXmas勳章

回覆樓主

自己再去睇婦科,通常婦產科醫生開假爽手好多。

複式洋房

國民生產總值:484

pingpingpeony 發表於 17-9-14 16:39
而家8週幾差唔多9週,前日去廁所見紅,去左急症,住醫兩曰院,照左3次陰道超聲波都都見到胎囊同埋好細粒胚 ...

放假,先好好休息。

複式洋房

BKXmas勳章

回覆樓主

打算聽日都係返去一日先,因為份工都係啱啱返左幾個月,半年唔夠,唔知上司同事點睇

大宅

國民生產總值:2444

BKXmas勳章

pingpingpeony 發表於 17-9-14 23:04
打算聽日都係返去一日先,因為份工都係啱啱返左幾個月,半年唔夠,唔知上司同事點睇
...

但見紅/啡都要臥床同唔好拎重野,所以唔好返工好d

公爵府

國民生產總值:25006

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

建議你臥床喇,好好休息,祝福你

大宅

國民生產總值:3071

回覆樓主

建議妳如果bb無事,都係辭左份工,專心安胎比較好!

大宅

國民生產總值:3071

pingpingpeony 發表於 17-9-14 23:04
...

建議妳如果bb無事,都係辭左份工,專心安胎比較好!

翡翠宮

國民生產總值:75380

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

一切隨緣,暫時先臥床休息。

複式洋房

BKXmas勳章

回覆樓主

今日返左工,上司知道我情況都叫我唔好返去睇醫生,去左私家照,都係無心跳,計返今曰已經9weeks,但個胎得5w5d大,我都已經打定輸數,醫生都係叫我下星期再返去照,都係開左兩日假比我

別墅

國民生產總值:967

pingpingpeony 發表於 17-9-15 12:47
今日返左工,上司知道我情況都叫我唔好返去睇醫生,去左私家照,都係無心跳,計返今曰已經9weeks,但個胎得 ...

不過到9週都未有心跳就好少數,如果bb 唔健康要走,佢都會自然離開,所以等下有冇奇跡出現。好好休息

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎