想生BB

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

yhho 發表於 17-9-15 15:13
回覆 jessie_mei 的帖子

如果買好機票, 請去facebook messager佢地, 電話應該吾會受理. ...
其實我過程係咁嘅, 我去4日3夜, 早30 BOOK嘅, 由去到台灣果日嘅00:00 上王果個官網BOOK, 連線唔到, 失敗咗, 咁第2日上午就打去問, 姑娘叫我第2晚再試多一次, 如是者又唔得, 第3日朝早再打多次, 佢地話可能係系統有事, 叫我留底資料比佢地, 等佢地知道我真係BOOK唔到, 我仲CAP埋圖SEND E-MAIL證明系統問題, 到第3晚都係唔得, 我就再打多次, 佢地一聽係我就話收到好多電話都唔可以上網BOOK到, 先比我手動咋....我都唔贊成打尖, 好阻住真正用心BOOK嘅人, ESPICAL CASE(系統問題) 就真係難講, 同埋真正係要早30日BOOK嘅

別墅

即係你睇過王醫師同翁翁? 覺得王醫師好D

大宅

20170912KSY 發表於 17-9-15 15:15

即係你睇過王醫師同翁翁? 覺得王醫師好D
係呀, 2個都睇咗, 感覺上王團隊對IVF好D, 翁翁就免疫好D, 所以我決定分開睇

別墅

請問JM 有無邊一間酒店/旅館係可以推介 (近王醫師)

大宅

回覆樓主:

明白網上難約,但要知道FB唔係正式預約途徑,是姑娘額外的幫助,只係出於佢地體諒香港jm,但姑娘背後其實背負住很多台灣人不滿意或質詢,只係無講出來,大家唔知。

真心講,作為香港人,我地應該要識做,不要令姑娘難做,體諒一下姑娘,按返診所規矩,否則台灣人聲音太強烈,受太大壓力之下,佢地可能就好難再幫香港人了。

複式洋房

回覆 LittleMP3 的帖子

其實我覺得你講得啱架,所以其實診所係唔應該幫人做其他形式嘅預約,如果佢自己都唔堅持,自己都做壞規矩,咁好難要求人地跟架喎

別墅

真心希望各位已經睇或者有心睇王醫師嘅姊妹,希望大家都可以跟返診所程序在網上預約,不要再教其他HK姊妹在FB 或者電話預約初診呢個非正式途徑,這樣會為診所和Dr Wang帶來額外的工作量,亦對本身臺灣的病人不公平,再者一定係網上預約咗初診時間,你先會去買機票? 哪有買完機票才約醫生的呢? 假如你已經買咗機票,但醫生沒時間看你,那你不是又要要求插隊嗎? 我們曾經討厭大陸人來香港佔用我們的醫療資源,也討厭他們不排隊的不文明行為? 當我們去到別人的國家的時候,我們是否也應該先做好自己先?

大宅

yhho 發表於 17-9-15 15:13

如果買好機票, 請去facebook messager佢地, 現在電話應該吾會受理.

補充一句,若在網上預約有任何問題,都可在fb 查詢,book 機票前要在fb 溝通好先,不要今日book 完後才打電話或fb 話明天要初診,特別是星期六,星期六診所係超超超級忙的,沒可能在沒溝通好的情況下給掛號的,要初診又沒好好計劃,這責任絕對在病人身上,若每個初診都不守程序預約,那診所規則要來幹什麼?再提一提,診所電話不會再受理初診預約,有需要就fb messager 尋求幫助,最好還是在網上預約後再fb cfm 就最安全,但請勿一改再改日子,免得不必要的爭拗。

別墅

不好意思, 想再問一問, "初診"我已經明白一定需要網上預約, 那麼見完王醫師之後的"回診"都是要這樣網上預約還是診所姑娘預約

大宅

20170912KSY 發表於 17-9-15 23:05
不好意思, 想再問一問, "初診"我已經明白一定需要網上預約, 那麼見完王醫師之後的"回診"都是要這樣網上預約 ...

初診見完回診可以電話約

大宅

yhho 發表於 17-9-15 21:29
補充一句,若在網上預約有任何問題,都可在fb 查詢,book 機票前要在fb 溝通好先,不要今日book 完後才打 ...

不如你開個新post講呀!唔係個個都入黎睇到溫馨提示。。總有人冇留意,下次又再問。大家亦可以分享下上網預約攻略。

別墅

回覆 yhho 的帖子

吾該晒

別墅

再想請教, 請假問題, 及想參考JM 去台做ivf 留台日數:
初診2日1夜
抽卵2日1夜/3日2夜
植入前回診及植入 4日3夜

王醫師的姑娘會幫忙打針藥嗎?

如成功懷孕, 在香港需要找婦科醫生或是做ivf 醫生做follow up?

不好意思, 太多問題, 勿見怪

大宅

20170912KSY 發表於 17-9-15 16:39
請問JM 有無邊一間酒店/旅館係可以推介 (近王醫師)
Hello,推薦晶璽商旅(At Boutique Hotel),好近

別墅

回覆 fafa123 的帖子

我尋日岩岩book 左呢間 環境ok 嗎
我睇google map 都好似好近

大宅

20170912KSY 發表於 17-9-16 16:35

我尋日岩岩book 左呢間 環境ok 嗎
好近,唔洗五分鐘環境都ok喎
我今日初診呀,星期六好多人,番左酒店hea住等

別墅

可以返酒店等吾怕會過左
祝好孕

大宅

20170912KSY 發表於 17-9-16 15:24
再想請教, 請假問題, 及想參考JM 去台做ivf 留台日數:
初診2日1夜
抽卵2日1夜/3日2夜

我,初診3日2夜(若不是星期六,2日1夜或即日來回都可,但即日來回最好book 最晚機)
我,抽卵2日1夜
我, 植入前回診,即日來回
我, 植入雪胎,3日2夜 (2日1夜我覺得都可以)

瑋姑娘可以幫忙打針

若bingo 可以找婦產科follow,吾一定要做ivf 個d

大宅

fafa123 發表於 17-9-16 17:09
好近,唔洗五分鐘環境都ok喎
我今日初診呀,星期六好多人,番左酒店hea住等

係,今日好多人,我回診都等左6個鐘

大宅

yhho 發表於 17-9-16 17:26
我,初診3日2夜(若不是星期六,2日1夜或即日來回都可,但即日來回最好book 最晚機)
我,抽卵2日1夜
我, ...

王醫師有叫我第8-10天(抽卵前3-4天)返去俾佢check大細,其實係咪可以唔使返?因為未必拎到假呀

首頁
12345...10

尾頁

跳至