用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
13oC.49%

義工

今日: 187|主題: 58531

多囊/遲排卵會唔會影響生仔定生女呢

大宅

國民生產總值:3465

BKXmas勳章

遲排卵唔知會唔會影響卵子質量,對生仔定生女會唔會都有影響,我成日都成day 30左右先排,但又想生仔嘅,求經驗人士解答 many thanks

大宅

國民生產總值:1085

我估淨係得人工選擇生男生女,才會有高的機會率

其它坊間的說法,根本無根據。
自然方式去製造的,只有上天能決定^_^

一切健康最重要。

複式洋房

國民生產總值:378

jarjarjar 發表於 17-9-14 18:27
遲排卵唔知會唔會影響卵子質量,對生仔定生女會唔會都有影響,我成日都成day 30左右先排,但又想生仔嘅,求 ...

我同你情況一樣,努力左幾年先中,而家20周,係仔。

我個人認為唔關事質素事,質素差就留都留唔住。我地呢啲比較難懷孕既,有已經係上天既禮物,係男係女就隨緣啦~最緊要健康山世

子爵府

國民生產總值:11371

畀面勳章 BKXmas勳章

jarjarjar 發表於 17-9-14 18:27
遲排卵唔知會唔會影響卵子質量,對生仔定生女會唔會都有影響,我成日都成day 30左右先排,但又想生仔嘅,求 ...

我兩胎都係成day30先排卵,多囊,cycle40-50以上
有個大仔快4歲,剛9月頭生左個女
所以應該無影響,主要都係睇你老公丁丁X定Y

大宅

國民生產總值:1618

BKXmas勳章

回覆樓主

生仔生女是睇精子,不是自己控制。

方間話仔精子爆發力強游得快,持久力弱,如果女性高潮生男比率會高d。

而屬女精子雖游得慢,但持久力強,可以後來居上。

以上資料唔知真定假但生男生女,真係睇精子的。

侯爵府

國民生產總值:23732

BKXmas勳章

回覆樓主:

聽過排卵前會生女,排卵日生仔,因為y精子游得快會先到達,但x係子宮內比較長命可以慢慢等排卵,我之前係排卵日前後中,生左兩個仔
今次諗住自己體質唔再容易懷孕,又用紅d check以為安全期,點知3日後先排卵我都中左獎,真係女仔

大宅

BKXmas勳章

kathylala 發表於 17-9-15 01:18
我兩胎都係成day30先排卵,多囊,cycle40-50以上
有個大仔快4歲,剛9月頭生左個女
所以應該無影響,主要都係睇 ...

恭喜jm

大宅

BKXmas勳章

emimi 發表於 17-9-15 07:31
聽過排卵前會生女,排卵日生仔,因為y精子游得快會先到達,但x係子宮內比較長命可以慢慢等排卵,我之前係排 ...

恭喜jm

大宅

國民生產總值:3086

回覆樓主

子女性別決定在老公精子,自己無得控制,有人話老公中意食肉,體內酸性較高,會容易d生囝!

翡翠宮

國民生產總值:75420

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

生男生女系由精子決定。都系果句喇,囝囡都好,只要健健康康,順順利利出世。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎