親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Lqueenie 發表於 17-9-17 08:02
我都係坐維珍,見去2個地方平過只去墨爾本

點解我上澳洲維珍入multi way就出唔到價錢,入return先出到?

我係入HKG/MEL MEL/OOL OOL/HKG

男爵府

女皇駕到 發表於 17-9-18 20:20

大自然我預響gold coast 1日上午行山,下午騎馬,黃昏睇gr ...

請問你點樣去鹽湖?thx

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

BBcarrie 發表於 17-9-19 22:59
點解我上澳洲維珍入multi way就出唔到價錢,入return先出到?

我係入HKG/MEL MEL/OOL OOL/HKG

係咪冇機?

男爵府

Lqueenie 發表於 17-9-20 07:35
係咪冇機?

應該唔係冇機,因為我入one way出唔到,但我入return就出到,都係一樣7月16日飛。

請問你喺咩網度book?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

BBcarrie 發表於 17-9-20 08:48
應該唔係冇機,因為我入one way出唔到,但我入return就出到,都係一樣7月16日飛。

請問你喺咩網度book?

官網訂

男爵府

回覆 wyh:) 的帖子

我自駕,Melbourne行程約如下:

Day 1
Airport>hilip Island (Chocolate Factory & Penguin Parada)>Stary Philip Island

Day 2
Philip Island>Mornington (Maze & Hotspring)>Stay Queenscliff

Day 3
Queenscliff>Sovereign Hill>Stay Sovereign Hill

Day 4
Sovereign Hill>Bendigo(Central Deborah Gold Mine+LUNCH)>Lake Tyrrell>Stay Sea Lake

Day 5
Sea Lake>Stawel(Seppelt Cellar Door)>Stay Kirkstall (Farm Stay)/Port Fairy

Day 6
Grant Ocean Road>Stay Cape Otway Camping & Caravan Park

Day 7
Grant Ocean Road>Melbourne

Day 8
One Day tour Snow Trip

Day 9
Melbourne Museum and Queen Victoria Market

大約係咁,但第6-7日會到時睇情況考慮會唔會COMBINE。

大宅

回覆樓主:

我都剛買咗18年7月底出發
HK-Brisbane,
Gold Coast - Melbourne, Melbourne -HK,
3程,3大1小連税$16xxx.

子爵府

靚姐 發表於 17-9-24 16:14
我都剛買咗18年7月底出發
HK-Brisbane,
Gold Coast - Melbourne, Melbourne -HK,

請問邊間航空公司?

大宅

MrsFung 發表於 17-9-24 17:19
請問邊間航空公司?

Virgin Australia

大宅

Lqueenie 發表於 17-9-17 12:46
在官網買,已連稅

官網有得訂?我上去check 話unavailable

子爵府

大部份嘅平機票都要來回咁買
但我打算先去悉尼再由黃金海岸走,變相要分開買好貴

大宅

alhkwok 發表於 17-9-17 05:21
我訂咗出年暑假去墨爾本,坐維珍直航,11日未諗點安排,會自駕,大家交流下
...

同你一樣, 不過仲未plan

男爵府

回覆樓主:

Sheraton Grand Mirage Resort Gold Coast(黃金海岸喜來登幻影度假村)請問好吾好?

男爵府

回覆樓主:

Hilton Surfers Paradise(希爾頓衝浪者天堂酒店

珍珠宮

女皇駕到 發表於 17-9-20 14:03
回覆 wyh:) 的帖子

我自駕,Melbourne行程約如下:

我記得你係咪會去淘金鎮個xmas event ? 佢出左時間表,好想去但撞唔岩時間

別墅

Lqueenie 發表於 18-5-26 19:52
我記得你係咪會去淘金鎮個xmas event ? 佢出左時間表,好想去但撞唔岩時間
...

請問有link 嗎,同參加出面D掏金鎮one day tour 有分別嗎?

男爵府

Lqueenie 發表於 18-5-26 19:52
...

我又係去到時過左Christmas in July, 仲要連佢夜晚個 sound and night show都摺埋,本身諗住日頭入去玩,夜晚join 埋dinner+show,依家唯有返酒店食早瞓

珍珠宮

suetyeezoie 發表於 18-5-27 02:02
請問有link 嗎,同參加出面D掏金鎮one day tour 有分別嗎?

官網有資料,one day tour會加少少附近景點

珍珠宮

女皇駕到 發表於 18-5-27 08:09
我又係去到時過左Christmas in July, 仲要連佢夜晚個 sound and night show都摺埋,本身諗住日頭入去玩, ...

我而家直情唔考慮,疊埋心水搵下ski one day tour / 自駕

男爵府

suetyeezoie 發表於 18-5-27 02:02

Christmas in July響30/6 - 22/7,sound and light show last day 29/7。

http://www.sovereignhill.com.au

基本上跟團都要樣,不過團會遲d去到又唔可以玩到散場。因為我會自駕,所以會響Ballart stay一晚,Accor集團依家做緊特價,1/6前訂酒店會有7折加免費早餐,超級抵。

首頁
12345...6

尾頁

跳至