夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

rodona333 發表於 17-10-21 12:49
我同另一位jm一樣,我有浪子回頭,當初失去覺得自己好愛佢不能沒有,當佢回來至發現沒信任成日擔心幾時下 ...

咁你呢段時間, 完全唔同佢接觸?
佢會搵你嗎?會關心你嗎?
大時大節,佢屋企人會叫你上去食飯嗎?

大宅

tpltse 發表於 17-10-22 13:09
咁你呢段時間, 完全唔同佢接觸?
佢會搵你嗎?會關心你嗎?
大時大節,佢屋企人會叫你上去食飯嗎?

有接觸,有關心呀,但不要想太多希望,男人係貪心的,只係想2邊都keep,叫你出席家庭活動,只係不想同旁人交待問題Ja,不是什麼有心去維繫落去既行動,你便應什麼都不做,先愛錫自己過生活,慢慢你會了解自己想要的是什麼,不要腦裡只有他

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實你都自私既,對方唔再愛你,你只係站起自己感受唔想佢離開,你無考慮佢感受,如果你二話不說認為你既放生係為左你老公,咁佢心目中對你依然會有愛,說不定同小三分手後會搵返你,相反你堅持唔放手,你地關係唔會好轉,只有時間愈長就愈恨你。
如果我想離婚對方堅持唔放,我一定恨不得佢早D咩!

複式洋房

yuyueng 發表於 17-10-22 19:09
其實你都自私既,對方唔再愛你,你只係站起自己感受唔想佢離開,你無考慮佢感受,如果你二話不說認為你既放 ...

你都有你既道理,愛佢應該係佢角度諗。
但我無咁快可以放得低一段咁長既感情,講真係好容易,做真係好難。

大宅

BB防敏心得分享勳章

你老公回頭又點呀?你唔恨佢咩?背叛你同結婚時既承諾,真係回頭都返唔到去啦,一齊返你咪又疑神疑鬼咁,不如襯後生快d識過另一個真係值得為佢生bb既男人.... 到時你老公就後悔喇,男人都係冇左先識珍惜

複式洋房

twinkle_0504 發表於 17-10-24 05:26
你老公回頭又點呀?你唔恨佢咩?背叛你同結婚時既承諾,真係回頭都返唔到去啦,一齊返你咪又疑神疑鬼咁,不 ...

老實說,我由頭到尾都無恨佢,
因為我認為佢係一時之錯,受不了誘惑才開始的。我真心想比次機會大家行下去,繼續相處。或許,婚後真係跟拍拖時既相處不同,要時間磨合的

男爵府

tpltse 發表於 17-10-24 09:37
老實說,我由頭到尾都無恨佢,
因為我認為佢係一時之錯,受不了誘惑才開始的。我真心想比次機會大家行下去 ...

而家佢根本唔需要你俾機會,佢心裏仲有你就唔會咁決絕,你執著於佢仲有關心你、屋企人仲有叫你食飯等事只會令自己拒絕相信事實。
想當年我有第三者同ex分手言談間都有關心佢,佢屋企叫食飯仲有去添。但並唔代表仲愛佢,只係話晒一齊咁耐,分手都想好好睇睇,想佢慢慢放手,費事佢死纏爛打,一陣睇唔開仲麻煩。呢啲說話雖然好無情,但係最真實,希望你能諗通。

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

留唔住個心,又留唔住個人,留個名份有咩用?
他不是你一切,當他已決定,你又可必苦了自己?
如果佢搬走,2年後,佢都可以單方面申請離婚

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

睇嚟佢份人都偏向貪新厭舊,邊個同佢一齊就邊個唔好彩

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

俾我會鬧爆佢浪費我青春,計贍養費,再揾一個有承擔的男人做老公

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

tpltse 發表於 17-9-17 00:16
由C6 坦白告知我, 佢中意左個女同後,經已張近4個月,佢兩個半月前話要分居,等兩年後離婚。我唔想選擇離 ...

分開,仲要活得比他好

侯爵府

回覆樓主:

衰d講,唔會離婚成全佢地

複式洋房

回覆樓主

男人一話分開, 唔會一齊, 有幾多個會真係回心轉意丫, 唔好咁傻啦。佢算好架喇,同你講有第二個, 咁100%唔會番轉頭囉。唔好咁傻以為有得修補番段關係啦 , 好在無小朋友姐,放生自己同對方,簽名離婚好過令自己咁難受, 趁後生你識過第二個仲好啦

我都經歷過,一個月冷靜後個答案都係要離婚, 我地一齊已有8,9年時間(結左婚都幾年)。咁我唯有應承, 男人講到明話唔會一齊, 我亦知道男人會絕情過女人。所以我答應佢,ok 。 無謂搞咁多野。

男爵府

佢唔愛你就係以後都唔再愛你,就算佢同小三分開左,佢都唔會愛返你

子爵府

回覆樓主

為自己爭取最後尊嚴啦 無左佢地球都係會轉 既然佢睇感情咁淡 何必作出無謂挽留關係既念頭

呢d人跟本未玩夠 貪新鮮 叫佢同你家人交代啦 咪比佢覺得愛情 感情好好玩!

大宅

不如咁諗, 佢要走, 因為, 佢根本唔係屬於你.

子爵府

tpltse 發表於 17-9-17 00:16
由C6 坦白告知我, 佢中意左個女同後,經已張近4個月,佢兩個半月前話要分居,等兩年後離婚。我唔想選擇離 ...

女人唔好咁犯賤啦,仲唔踢走佢等乜
幾時先上到車.....

公爵府

tpltse 發表於 17-9-17 02:17
可能我係佢一件玩左9年既玩具 玩厭左
依家有件新既 仲要細c6 6、7 年左右

其實好彩未生小朋友,否則更不幸!放手給自己一條生路也好的

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至