單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為有人叫我應該要祝福自己曾經愛過既人,冇錯,應該要,但如果個男人打過自己同有小三,還會祝福嗎?

大宅

隨妳感覺吧!聖經有說左面被人打,還要給右面,妳真的会嗎?每人感覺不一樣,思考方式各有各

有人也叫我快忘記快重新開始,但連我自己都过唔到自己果關,唔通真係聽人講去做?

隨妳感覺做吧!

大宅

對於傷害過你的人,且已分開,他的任何事應已不在你關心的範圍內,懶理他人的看法,最緊要隨心。

大宅

tracy1128 發表於 17-9-18 13:34
因為有人叫我應該要祝福自己曾經愛過既人,冇錯,應該要,但如果個男人打過自己同有小三,還會祝福嗎?
...

隨自己心做
別人的是意見
我就覺得無需要,應該係我唔會
不過自己就要放底對前夫嘅仇恨,這會令自己舒服

公爵府

...

換轉自己,真係做唔到,又何必勉強,分開咗,就冇理咁多囉

大宅

Liangbobo 發表於 17-9-18 15:36
隨妳感覺吧!聖經有說左面被人打,還要給右面,妳真的会嗎?每人感覺不一樣,思考方式各有各

有人也叫我快 ...

我認我記仇,我恨不得佢唔好過,仲講咩祝福

大宅

WHDOREME 發表於 17-9-18 16:06
對於傷害過你的人,且已分開,他的任何事應已不在你關心的範圍內,懶理他人的看法,最緊要隨心。 ...

好難,我地有個小朋友,我都好想以後唔會再收到佢任何消息

大宅

haydenden1023 發表於 17-9-18 16:07
隨自己心做
別人的是意見
我就覺得無需要,應該係我唔會

暫時放唔低對佢既仇恨,只覺得天冇眼,所以好唔開心

大宅

hoganbaby 發表於 17-9-18 16:44
換轉自己,真係做唔到,又何必勉強,分開咗,就冇理咁多囉

我真係祝福唔到,亦唔明點解會有人咁大量,就算前夫冇對我唔住,我亦唔會去祝福,因為好多佘

大宅

回覆 tracy1128 的帖子

就算有小朋友,離咗婚,都唔應該俾佢嘅事影響到你。依家你哋係陌路人,佢只係小朋友的爸爸而已。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

係叫你祝福自己,一個曾經傷害過你嘅人,佢嘅出現令你更加成熟,更加自愛,要關顧現在你所擁有,包括你現在嘅親人同自己健康
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

侯爵府

...

嘩,梗糸要祝福他啦,有人幫你承接左件垃圾,糸好事黎架

公爵府

tracy1128 發表於 17-9-18 17:07
我認我記仇,我恨不得佢唔好過,仲講咩祝福

係囉,好少人會做到,冇勉強

大宅

catfitfit 發表於 17-9-18 23:21
係叫你祝福自己,一個曾經傷害過你嘅人,佢嘅出現令你更加成熟,更加自愛,要關顧現在你所擁有,包括你現在 ...

明白,所以我而家比以前更加堅強,以前少少事都會喊,而家既我會還擊,更唔容易喊

大宅

babytszkin 發表於 17-9-19 14:17

係既,呢個人,執到喊3聲,佢而家女朋友可能未感受到

大宅

tracy1128 發表於 17-9-19 15:54
明白,所以我而家比以前更加堅強,以前少少事都會喊,而家既我會還擊,更唔容易喊
...

傻豬,要喊就喊
唔喊唔代表堅強
喊夠就會舒服
只係要留意自己喊嘅次數漸漸少就可以
加油呀!
時間會幫到你

大宅

babytszkin 發表於 17-9-19 14:17
我完全都有呢個感覺, 太正喇

別墅

tracy1128 發表於 17-9-19 15:55
係既,呢個人,執到喊3聲,佢而家女朋友可能未感受到

已經係一個無所謂人,還要做多餘的,最好的方法就係當佢透明

大宅

回覆樓主:

隨心啦,你可以祝福到咪祝福,做唔到都唔需要逼自己

對我嚟講,我會盡快去放低所有同佢嘅感情和事情, 當我唔再愛佢,就冇愛冇恨, 而佢嘅一切對我嚟講 已不癢不痛, 我係可以做到祝福佢嘅!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

隨心

首頁

尾頁

跳至