興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家分享下呀:

最近睇緊邊套劇呀?
~回到愛以前 (台劇, 2013年, 由姚元浩, 魏蔓主演)
有冇心水?
~繼承者門 (韓劇, 2013年, 由李敏鎬, 朴信恵主演)
鍾意邊位星?
~李敏鎬

用戶要求終止服務

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bluerain_baby 發表於 17-9-19 17:38
大家分享下呀:

最近睇緊邊套劇呀?
最近:鬼怪 三生三世十里桃花
以前:沒關係,是愛情
請回答,1988
我可能不會愛你
命中注定愛上你

大宅

Mag85 發表於 17-9-19 19:29
最近:鬼怪 三生三世十里桃花
以前:沒關係,是愛情
請回答,1988

鬼怪我睇咗啦,依家睇緊朋友推介嘅陸劇“浪花一朶朶”,睇小鮮肉

大宅

我重有好多心水:
韓~皮諾丘, 主君的太陽, oh我的鬼神大人, 妒忌的化身, 急診男女
台~醉後決定愛上你, 後菜鳥的燦爛時候, 我可能不會愛你, 聽見幸福

其實我只係沈迷煲了一年多D, 不過已經煲了接近60套

大宅

回覆 bluerain_baby 的帖子

繼承者們 我超級鐘意睇,睇咗兩次,好羨慕裏面李敏鎬和樸信惠的愛情啊

mcyw888    發表於 17-9-21 10:14

大宅

david.law 發表於 17-9-20 10:46
回覆 bluerain_baby 的帖子

繼承者們 我超級鐘意睇,睇咗兩次,好羨慕裏面李敏鎬和樸信惠的愛情啊:yummy ...
我都係呀, 所以佢係我心中推介NO1
李敏鎬真係好靚仔, 又高大朴信惠又靚女
我睇果時, 晚晚煲到3,4點
佢哋果幕, 令我失去多時嘅少女悸動心返哂黎

用戶要求終止服務

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bluerain_baby 發表於 17-9-20 10:34
我重有好多心水:
韓~皮諾丘, 主君的太陽, oh我的鬼神大人, 妒忌的化身, 急診男女
台~醉後決定愛上你, 後菜 ...
妒忌的化身,麻麻地醉後決定愛上你,幾好
下一站,幸福,超催淚

大宅

回覆 Mag85 的帖子

"下一站,幸福" 我冇睇過呀, 依家千尋都dl唔返了

同埋我唔想睇喊戲, 一喊就好難收, 個人會好辛苦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

bluerain_baby 發表於 17-9-19 17:38
大家分享下呀:

最近睇緊邊套劇呀?

最近煲"那年花開月正圓"
陸劇煲過的有:遇見王瀝川,琅琊榜,三生三世十里桃花,最美的時光,何以笙簫默,他來了請閉眼…
韓劇煲過太多,不能盡錄

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

台 : 命中注定愛上你,惡作劇之吻,下一站幸福,我可能不會愛你
韓 : 太陽的後裔, 鬼怪, 又是吳海英, 她很漂亮, 命中注定愛上你(韓版)

bluerain_baby    發表於 17-9-26 14:33

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

bluerain_baby 發表於 17-9-20 10:34
我重有好多心水:
台~醉後決定愛上你, 後菜 ...

最近睇過又值得推介既日劇:
Plage有隱情的人齊集的合租屋(有星野源,即逃恥個男主角)
伊滕君A到E, 題材有趣
偵探物語,岩瑛太fans,劇情不錯,但要忍受深田恭子天然呆零演技

韓劇:樓主推的主君的太陽很久前睇過,的確不能錯過
最近偶爾會睇韓版犯罪心理,都ok既,始終睇過美版有影響,而且上年既signal實在太出色,暫時未搵到第套可以媲美

鬼怪最近先至睇左一半,原本唔太好愛情劇,發現場景好靚,同埋頭幾集幾好笑就睇左一半勒

用戶要求終止服務

mariefish 發表於 17-9-23 17:30
Plage有隱情的人齊集的合租屋(有星野源,即逃恥個男主角)
伊滕君A到E, 題材 ...
鬼怪除咗愛情,後期仲有好多關於生命,人性同埋哲學嘅探討,所以難怪成為神劇

大宅

tsung 發表於 17-9-23 10:17
最近煲"那年花開月正圓"
陸劇煲過的有:遇見王瀝川,琅琊榜,三生三世十里桃花,最美 ...
最美的時光,何以笙簫默,他來了請閉眼我都有睇呀, 鍾漢良好正, 可惜成日做到佢好cool
陸劇我重有煲過 "微微一笑很傾城, 杉杉來了, 只因單身在一起, 狐狸的夏天", 張翰都唔錯
我鍾意高人, 所以對高大男1特別鍾情, 不過就唔太鍾意睇古裝
依定追熙"浪花一朵朵", 都唔錯, 青春劇, 講游水架!

大宅

靚豬豬 發表於 17-9-23 17:05
台 : 命中注定愛上你,惡作劇之吻,下一站幸福,我可能不會愛你
韓 : 太陽的後裔, 鬼怪, 又是吳海英, 她很 ...
我可能不會愛你, 我簡直愛死大仁哥, 無限loop佢首歌黎聽呀:

~我不会喜欢你~
作詞:徐譽庭
作曲:陳柏霖、王宏恩

我想我應該 應該不會愛你 為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你 這樣你就不忍心和我分離
我想我討厭 討厭驕傲的你 也討厭美好 美好的那個你
於是我要自己假裝討厭你 那麼你就捨不得離我而去

我必須說我真的不會喜歡你 我不喜歡你佔據我所有思緒
連你的竊笑也像是鼓勵 從早安後的早餐到晚餐後的晚安
別笑了 別笑了 我不會喜歡你

我放空了 我解脫了 你還是在我的眼裡
我喜歡了 我討厭了 影響不了我的呼吸
更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網
原來我 已經無法自拔 我秘密的 愛上你

你不必懂 我真的不會喜歡你
我不想要你因為我變得消極
有你的城市下雨也美麗
從黎明後的太陽 到深夜裡的月光
別想了 別想了 我不會喜歡你
別想了 別想了 我不會喜歡你

大宅

mariefish 發表於 17-9-23 17:30
伊滕君A到E, 題材 ...
你推介有幾套我都未睇過, 等我星起佢先

大宅

Mag85 發表於 17-9-23 18:44
鬼怪除咗愛情,後期仲有好多關於生命,人性同埋哲學嘅探討,所以難怪成為神劇 ...
咁你哋有冇睇過"隧道"(韓)? 都係懸疑片, 唔錯架!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

bluerain_baby 發表於 17-9-26 14:38
你推介有幾套我都未睇過, 等我星起佢先

最近又有一套日劇追:下雨天你總是那麼溫柔,成套戲啲人物都唔正常,描述各種內心黑暗,暫時氣氛沒有很沉鬱,題材算另類,我覺得幾有趣

大宅

mariefish 發表於 17-9-26 17:21
最近又有一套日劇追:下雨天你總是那麼溫柔,成套戲啲人物都唔正常,描述各種內心黑暗,暫時氣氛沒有很沉 ...

又要bookmark先

別墅

想問下你地除左千尋仲會用咩app睇劇?thx

大宅

lokyiu488 發表於 17-9-27 16:07
想問下你地除左千尋仲會用咩app睇劇?thx
試過用VIU, 但得3集3集咁DL, 好唔方便

首頁

尾頁

跳至