親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

計一計,今年應該係第12年連續去泰國啦!
今年年尾原本諗住唔去泰國, 點知最後都係忍唔住要去泰國走返轉! 我地每年都會揀11月或者12月去, 貪佢冇咁熱!
有冇人好似我一樣咁鍾意泰國

子爵府

回覆樓主

我都差唔多年年去,不過多數齋hea芭提雅

wcpcelia    發表於 17-9-20 13:58
Hi

瑪瑙宮

大廚勳章

Fishqqma 發表於 17-9-19 21:14
今年年尾原本諗住唔去泰國, 點知最後都係忍唔住要去泰國走返轉! ...

我今年加入。。。20/12-26/12。。。。熱辣辣的聖誕
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

我一年幾轉泰國

水晶宮

Fishqqma 發表於 17-9-19 21:14
今年年尾原本諗住唔去泰國, 點知最後都係忍唔住要去泰國走返轉! ...
我一年都最少過去兩次...

11/12月好吖...好多MALL都SALE !!

男爵府

醒目開學勳章

momo007 發表於 17-9-19 23:35
我一年幾轉泰國

請問有無SPA,餐廳等推介,thank ,
我用eatigo apps,book 了下星期goji kitchen and bar,自助餐,竟然有5折,唔知個價錢是否真的是泰幣,實在好坻

wcpcelia    發表於 17-9-20 11:42

珊瑚宮

momo007 發表於 17-9-19 23:35
我一年幾轉泰國
我都想,但要陪小朋友去旅行,又想去日本。所以一年只可以去到一次泰國。
等仔女大左,先可以一年幾轉

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

打算農歷新年去曼谷hea下,諗緊去唔去埋清邁
I 大蚊豬   

男爵府

wingchu 發表於 17-9-20 10:44

請問有無SPA,餐廳等推介,thank ,

泰國我鐘意食平野。食泰菜。pizza...呢類都好抵食。pizza質素不同香港。好好食。另外有間連鎖店西餐。係食半自助。勁抵食同都幾好。叫Sizzler.以前我每次去曼谷的話。都會去erawan tea room dinner buffet..不過最近2次去。餐牌少左食物點選。同質素差左。我應該都不會再去。

男爵府

fionlei88 發表於 17-9-20 12:20
我而家都好中意清邁。人無曼谷咁多。消費又低。而且仲可以尋回泰國人的純樸同親切笑容

男爵府

Fishqqma 發表於 17-9-20 11:45
我都想,但要陪小朋友去旅行,又想去日本。所以一年只可以去到一次泰國。
等仔女大左,先可以一年幾轉
...
我就是仔女大晒!好自由。走幾轉泰國旅費先等如一轉日本。同埋我好享受泰國的酒店同早餐。我是掉番轉。幾轉泰國先夾一轉其他地方。

去過其他地方。都是最愛泰

珊瑚宮

momo007 發表於 17-9-20 14:49
我就是仔女大晒!好自由。走幾轉泰國旅費先等如一轉日本。同埋我好享受泰國的酒店同早餐。我是掉番轉。幾轉 ...
我地只可以一年去兩,三次旅行,無咁多假。
去泰國主要係hea,按,食,我地通常搵兩日搵間好D嘅酒店住Executive floor ,咁就可以全日係酒店hea。其他就搵間方便嘅去shopping同食野

琥珀宮

Fishqqma 發表於 17-9-20 15:29
我地只可以一年去兩,三次旅行,無咁多假。
去泰國主要係hea,按,食,我地通常搵兩日搵間好D嘅酒店住Execu ...

我成日去泰國,仔女上咗中學,一年去幾轉曼谷,反而唔想hae係酒店,瞓到自然醒,食過早餐就出門去周圍食買揼spa, 過神仙生活,行到攰,中途隨心返酒店瞓個晏覺又得,邊度都冇曼谷咁得我心。

珊瑚宮

回覆樓主:

咁我地都會出去行吓,不過一定會食早餐,因為我地會搵D早餐正D的酒店。
重會係酒店massage下,relax下,enjoy下間酒店!

大宅

fionlei88 發表於 17-9-20 12:20

同你一樣!我book 左過年前去,清邁清萊曼谷八天

大宅

Fishqqma 發表於 17-9-26 21:05
咁我地都會出去行吓,不過一定會食早餐,因為我地會搵D早餐正D的酒店。
重會係酒店massage下,relax下,enj ...

請問有什麼早餐正的酒店推介?

珊瑚宮

carol@@ 發表於 17-9-27 06:32
請問有什麼早餐正的酒店推介?

Plaza Athenee
Sofitel bangkok sukhumvit

別墅

回覆 Fishqqma 的帖子

樓主,

我11月去, 今次想唔帶小朋友, 2公婆去慶祝生日+結婚記念, 我暫定住Central World那邊, 想去按摩 + 食一餐比較好的泰菜 (想要靚少少又好味嘅餐廳), 請問你有無介紹?

珊瑚宮

我都係11月去慶祝生日

如果近近地可以去 red sky bar, Nara Thai Cuisine,或者坐BTS去 blue elephant 食泰菜。

另外上eatigo app 睇下有乜地方多人訂,有 discount。依排最多人去應該係 the dock 同 Goji Kitchen & Bar @ Bangkok Marriott Marquis Queen's Park。但可能你會以為自己係香港。

之前比較多人去嘅有 Osha Thai Restaurant & Bar

珊瑚宮

cfok 發表於 17-9-26 23:11
同你一樣!我book 左過年前去,清邁清萊曼谷八天
8日清邁清萊曼谷會唔會有少少趕?
坐飛機都無左2日。除非,直航清萊玩落清邁,再坐飛機去曼谷玩完係曼谷返香港。

首頁
12345...6

尾頁

跳至