嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

小朋友飲奶有時會邊飲鼻會邊流奶!好似流鼻血一樣!點解會咁?有無人都係咁既情況

公爵府

neing0103 發表於 17-9-22 09:13
小朋友飲奶有時會邊飲鼻會邊流奶!好似流鼻血一樣!點解會咁?有無人都係咁既情況
...

我仔之前就試過飲完奶,由個鼻度噴出來,嚇死喇,遇到咁,一定要放側佢,唔係好容易濁到
回覆 neing0103 的帖子

Hello neing0103 小朋友而家幾大呀? 鼻流奶份量多唔多同密唔密? 由於耳鼻喉係互通,當小朋友食奶較快/ 有肚風/ 掃風唔夠都有機會嘔奶/ 鼻流奶,媽媽試下掃風掃耐少少,食完奶抱直BB15-20 分鐘先放落床仔, 幫BB 做下肚仔按摩睇下鼻流奶情況有冇改善。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

Poo得好勳章

...

bb幾大?

大宅

笑得好勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

...
我bb未試過咁,你bb飲得太急?

大宅

2018復活節勳章 15週年勳章

可能他飲得太急了,是用奶樽嗎?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

係咪濁親吖?經常都係咁?建議你食一陣先幫佢掃下風

大宅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 15週年勳章

應該係飲得太快/太急了

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

要小心D,驚濁親氣管。

大宅

...

咁要小心啲,請教下醫手,餵時墊高頭仔

首頁

尾頁

跳至