王國送大禮

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

今年中秋適逢媽媽生日,會一家人外遊慶祝。對上一次全家出動已是數年前,希望藉著今年中秋佳節一家人可以齊齊整整一起度過數天難忘的異國中秋,和給媽媽難忘的生日回憶,增進家庭成員間的感情厚度。在此,亦祝各位中秋節快樂!一家團團圓圓!

送禮特派員  請查收pm,謝謝。  發表於 17-9-25 15:02

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

(a)

國王到 國王到 國民得好報
國王話 國王話 分享要正路
國王到 國王到 好走快兩步
得到佢睇起你 冰皮送到

闔府慶中秋 喜氣盈盈
齊賀你多福蔭 壯健強勁
又祝你今年 慶獲榮升
朝晚多多歡笑 錦繡前程

願夫婦恩愛 體貼入微
成日有吉星照 百事無忌
共親友相見 說話投機
充滿中秋喜氣 歡暢揚眉

(重複a)

(b)

啦啦啦⋯⋯

國王到 國王到 好走快兩步
得到佢睇起你 冰皮送到

賀所有鴛侶 花結並頭
還望各位工友 百業成就
大家冇爭鬥 快樂無憂
聽隻歌輕鬆吓 拋卻恨愁

(重複a,b,a,a,b)

大眾慶中秋 望國王到

. . . . . . . . . . . . . . . .

中秋節的願望 . . . . 望國王 (冰皮) 到
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

我希望人人有餅吃
每一家都團團圓圓
未有伴侶的加油哦
有伴侶的繼續幸福
大家中秋佳節快樂

男爵府

祝各位國民健康快樂!個個收到國王的祝福

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 中央情報員 的帖子

今年中秋願望是一家團聚、整整齊齊家一起食月餅及賞月,因為上年中秋節屋企人都要加班工作

珍珠宮

回覆樓主:

等我又rap下,見大家都係到,就咪咁悶下下度黎度去又係果幾句,不過祝福說話呢,講多左又唔區又唔會食左你隻車,yo~堅有聲~yo
黎緊中秋,又係一年一度,不過就係十月4號,話遲唔遲話早唔早,總知就時間岩岩好~yo~yo

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

[下星期揀樓喇~]今年我家中秋可說是「多事之秋」,可幸是喜事!因為抽了多次的居屋,今次終於抽到了,收到消息的一刻真係開心到不得了!雖然抽到的號碼不算最前,未必揀到最心儀的單位,但能夠有機會上車都已經心滿意足!所以我今年的中秋願望,是希望順利上車置業,每年都可以跟家人在安樂窩齊齊整整、開開心心地渡過中秋節!

送禮特派員  請查收pm,謝謝。  發表於 17-9-25 15:02

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

今年中秋嘅願望係想bb入到心儀嘅幼稚園,不過難度好高!因為佢都未開口講野,唉!

珍珠宮

BREADWING 發表於 17-9-22 12:32
等我又rap下,見大家都係到,就咪咁悶下下度黎度去又係果幾句,不過祝福說話呢,講多左又唔區又唔會食左你 ...

個個話慶中秋,我就話見好就收,王國送月餅,即刻唱返首bang bang bang,我就好鍾意食餅,當然就係冰皮月餅啦,haha

珍珠宮

BREADWING 發表於 17-9-22 12:35
個個話慶中秋,我就話見好就收,王國送月餅,即刻唱返首bang bang bang,我就好鍾意食餅,當然就係冰皮月餅 ...

又係時候團團圓圓,一齊玩月餅吃燈籠,唔好教壞細路,呢d就只有大人會做,總知都係開開心心,大家記得齊齊比心心yoyo~

珍珠宮

回覆樓主:

等我又rap下,見大家都係到,就咪咁悶下下度黎度去又係果幾句,不過祝福說話呢,講多左又唔區又唔會食左你隻車,yo~堅有聲~yo

黎緊中秋,又係一年一度,不過就係十月4號,話遲唔遲話早唔早,總知就時間岩岩好~yo~yo
個個話慶中秋,我就話見好就收,王國送月餅,即刻唱返首bang bang bang,我就好鍾意食餅,當然就係冰皮月餅啦,haha

又係時候團團圓圓,一齊玩月餅吃燈籠,唔好教壞細路,呢d就只有大人會做,總知都係開開心心,大家記得齊齊比心心yoyo~

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

中秋節的願望係同上年過世既爸爸慶中秋, 唯有去拜完佢後回家早點發夢見下佢!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

今年中秋節, 希望人人有工做, 心想事成, 家家團團圓圓, 開開心心. 人世間不再有苦難, 世界趨向和平, 萬事佳順. 家家平安.

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

中秋節,人月兩團圓,最好當然係一家人聚埋一齊賞月+ 分享月餅,然而今個中秋,我想特別一D,就係叫埋屋企人一齊做義工,一齊去探訪D無依無靠既長者,仲有單親家庭,等佢地都可以感受到人間有愛,分享到中秋節團團圓圓既喜悅!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章

今年中秋願望係大家身體健康, 少一點怨氣, 多一點快樂, 大家加油

複式洋房

中秋會同老公去維多利亞公園, 瞓係草地上賞月! 一邊玩燈籠, 一邊食月餅, 浪漫又舒服 仲可以去睇埋附近非物質文化遺產既舞火龍表演添。

大宅

祝願大家每一個節日(無論中秋節、國慶節、重陽節......):

媽媽們: 輕鬆一天放假休息。
爸爸們: 做一日大廚煮食物給家人吃。
小朋友們: 愉快心情玩一天。

祝願全世界大人細路都身體健康、快快樂樂。

侯爵府

畀面勳章

中秋節就到了,祝願每一個人都開心快樂!健健康康地過每一天!人與人之間能互相包容關愛,能將心比己,讓喜樂充滿每一角落

男爵府

回覆樓主

今年中秋要返工陪唔到屋企人
OT收工約埋成班同事一齊食飯
黎緊一年成班戰友繼續拍住上
中秋節OT 其實都唔係好慘姐

大宅

瞓得好勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

中秋節既願望係紀念我一個好耐冇見既朋友可以等到佢屋企出院番屋企一家團聚, 雖然我這個凡人冇能力幫到佢, 但願上天能覲眷顧佢地一家, 也希望佢能夠明白我的能力有限

首頁

尾頁

跳至