自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原來讀私小都唔可以大抽獎

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

LedTV 發表於 17-9-24 01:49

有啲私小可以繼續大抽獎
直資就一定唔得

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小倩 發表於 17-9-24 02:19
有啲私小可以繼續大抽獎
直資就一定唔得

我想18/19 年讀私小 小一
抽19/20 大抽獎
因為小人好多

但原來唔可以,只可以repeat k3

如果要repeat k3 ..我只諗到轉校

19/20 真係少人好多,好怕今年抽會抽得差

又怕考唔到直私小

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

誤會左你問題tim,sorry !當我冇答過

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

o_____o 發表於 17-9-24 02:48
誤會左你問題tim,sorry !當我冇答過

仲要repeat K3都要有原因
唔係間間可以讀多年

大宅

LedTV 發表於 17-9-24 02:33

我想18/19 年讀私小 小一

repeat咗當唔當係適齡兒童?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

elainechoy 發表於 17-9-24 04:39
repeat咗當唔當係適齡兒童?

但係幼稚園吾會因為咁比repeat,係就人人都相同做法

珍珠宮

環保接龍勳章

有D私小係可以大抽獎的。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

教育局網有資料,讀緊小一係唔可以再抽
(建議你改改個主題,好多人會誤會你講緊未讀私小去參加派位)

侯爵府

醒目開學勳章

你朋友說的不正確。

私立小學有否向教局參加派位及安排小五小六學生考呈分試先係重點。

私立小學申請左中央派位(統一派位),學校有提供數據比較,咁先有得抽奬架嘛!

否則點排banding?

禁止訪問

回覆樓主

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Yukyuk 發表於 17-9-24 09:21

你朋友說的不正確。

講緊小一wor

男爵府

係咁易啦 發表於 17-9-24 09:30
其實好多龍年9月後B都已經一早計劃左避開今年。
Repeat k1 , repeat k2進行中........
今年同下年相信唔差 ...

agree

侯爵府

醒目開學勳章

Charlotte_mom 發表於 17-9-24 09:33
講緊小一wor

係咩?

樓主第一個貼嘅內容,「原來讀私小都唔可以大抽獎」

我根據佢依據說話咋喎!

別墅

回覆樓主

點解覺得遲一年就抽到? 為呢個原因而repeat 會否誇張了。 如果佢不是細仔/ 女,遲一年就唔係適齡。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

Charlotte_mom 發表於 17-9-24 09:19
教育局網有資料,讀緊小一係唔可以再抽
(建議你改改個主題,好多人會誤會你講緊未讀私小去參加派位)

但係好多讀緊國際學校year 1又可以參加大抽獎,抽到心儀嘅就第二年轉校。好奇想知佢哋點填小朋友現在就讀學校? 寫小學一定唔得,但又唔可以作佢讀緊K3。係咪當佢冇返學?

王國長老

Yukyuk 發表於 17-9-24 09:50
係咩?

我初初係以為佢話hold住私小小一位唔可以玩政府派位
所以我都叫佢改返個topic,令人誤會呢

王國長老

SIYip 發表於 17-9-24 09:51
點解覺得遲一年就抽到? 為呢個原因而repeat 會否誇張了。 如果佢不是細仔/ 女,遲一年就唔係適齡。
...

純粹以數據黎講
熱門學校適齡十分都幫唔到d咩,都係寄望大抽獎啫

王國長老

方麗娟 發表於 17-9-24 10:33
但係好多讀緊國際學校year 1又可以參加大抽獎,抽到心儀嘅就第二年轉校。好奇想知佢哋點填小朋友現在就讀 ...

呢樣我都唔知,但國際學校早一年讀小一,情況唔同掛?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

方麗娟 發表於 17-9-24 10:33
但係好多讀緊國際學校year 1又可以參加大抽獎,抽到心儀嘅就第二年轉校。好奇想知佢哋點填小朋友現在就讀 ...

國際學校p1等於普通kg既k3喎!
放下自在

首頁

尾頁

跳至