自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

大家好,我準備申請低津,想請教一下大家,我銀行月結單都有少許出入數,我用鉛筆係每條數旁邊解釋係咪比較好?我支出既解釋寫「保險過數、淘寶、網上購物、過比屋企人代交費」,收入既解釋寫「幫朋友買野,公司醫療保險」,咁樣寫得唔得?要唔要再寫d咩?
保險每個月自動轉帳會唔會要比証明架?
仲有小朋友既保險現金價值叫agent比份証明可以嗎?

仲有想請教下通常主任要補交咩文件?

水晶宮

candywong17 發表於 17-9-24 21:30
大家好,我準備申請低津,想請教一下大家,我銀行月結單都有少許出入數,我用鉛筆係每條數旁邊解釋係咪比較 ...

影存摺,你可在空白地方解釋嗰畢錢點用,保險費如銀行過數,要和你保單費的數字1樣,有時會分保單同住院分開扣數,唔1樣時就係空白地方解釋

影小朋友的手冊,小朋友住址證明

保單的現金價值,你要問保險公司攞週年結算表,裡面有現金價值,分紅,利息做證明

子爵府

candywong17 發表於 17-9-24 21:30
大家好,我準備申請低津,想請教一下大家,我銀行月結單都有少許出入數,我用鉛筆係每條數旁邊解釋係咪比較 ...

支出可以唔使交代,但有錢轉入可以在旁空白位寫原因。

如果主任有需要多啲資料會再聯絡你。

用戶要求終止服務

spikenard 發表於 17-9-24 22:12
影存摺,你可在空白地方解釋嗰畢錢點用,保險費如銀行過數,要和你保單費的數字1樣,有時會分保單同住院分 ...

多謝你解答

用戶要求終止服務

hnh_mami 發表於 17-9-24 22:15
支出可以唔使交代,但有錢轉入可以在旁空白位寫原因。

如果主任有需要多啲資料會再聯絡你。

多謝你

水晶宮

candywong17 發表於 17-9-25 07:29
多謝你

支出寫埋原因吧~佢地好鬼煩的,收左表後會逐個銀行items問係咩!寫左唔駛問免得呢個point kick住時間

用戶要求終止服務

spikenard 發表於 17-9-25 08:18
支出寫埋原因吧~佢地好鬼煩的,收左表後會逐個銀行items問係咩!寫左唔駛問免得呢個point kick住時間
...

唔好意思,再麻煩你一下,如果用呢份去顯示個保單價值同埋每月自動轉帳金額可以嗎?,呢份係agent網上check 完send比我既,定一話要好正統保險公司出個封信?

用戶要求終止服務

spikenard 發表於 17-9-25 08:18
...

支出我都係寫「保險過數、淘寶、網上購物、過比屋企人代交費」,寫完都仲要問就真係冇辦法
我準備10月尾出埋糧,11月頭有埋糧單就寄過去,到10月31日e banking print 埋當日既余額做証明寄過去
未申請到只係填表加証明已經好似要過好多關既感覺

水晶宮

candywong17 發表於 17-9-25 09:33
唔好意思,再麻煩你一下,如果用呢份去顯示個保單價值同埋每月自動轉帳金額可以嗎?,呢份係agent網上chec ...

print 呢張紙可以

水晶宮

candywong17 發表於 17-9-25 09:42
支出我都係寫「保險過數、淘寶、網上購物、過比屋企人代交費」,寫完都仲要問就真係冇辦法
我準備1 ...

交齊文件就唔煩的

男爵府

spikenard 發表於 17-9-25 14:13
交齊文件就唔煩的

我都想請教,我先生之前有個戶口好耐冇用,因為上綱statement,所以沒有報,現在因為銀行有些利息,所以先記得之前沒有報這戶口,現在補回,但主任再問,有沒有報漏啦,想問會不會唔批我今次申請,有沒有jm都沒全部戶囗報齊?

水晶宮

Fanyee 發表於 17-9-25 14:31
我都想請教,我先生之前有個戶口好耐冇用,因為上綱statement,所以沒有報,現在因為銀行有些利息,所以先 ...

其實全部的銀行戶口要報齊的,只要入邊有錢的話,如果如果申報左唔超的話,同主任講漏左資料,用紙寫低你名,電話,申請編號,注明點解漏報資料的前因後果郵寄或傳真都得,唔大問題的

男爵府

spikenard 發表於 17-9-25 14:41
其實全部的銀行戶口要報齊的,只要入邊有錢的話,如果如果申報左唔超的話,同主任講漏左資料,用紙寫低你 ...

我已補回,因為只得10幾蚊,所以都忘記有這個戶口.

用戶要求終止服務

spikenard 發表於 17-9-25 14:13
交齊文件就唔煩的

唔該哂:mother:

首頁

尾頁

跳至