嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問究1邊隻片片好用透氣呀。宜家仔仔同緊huggies..已經好密換片清潔搽cream都出疹。真係好灰

複式洋房

回覆樓主:

我仔仔都係用 huggies就會紅,所以之後我用白p,因為夠薄冇咁焗,但係你都要預左白p要换得好密,否則個網好易爛。同埋要加埋揸patpat 膏。反而新出隻p牌仲好用,你可以考慮下。

goon. 行貨(好重要,係行貨,是長頸鹿公仔)同merries都好用,吸力加比p牌強好多,晚上10個鐘都唔過底,所以我晚上才用。(晚上用白p會濕到過底)

別墅

relax_bear909 發表於 17-10-6 09:03
我仔仔都係用 huggies就會紅,所以之後我用白p,因為夠薄冇咁焗,但係你都要預左白p要换得好密,否則個網好 ...

Thank you

大宅

emiemi2929 發表於 17-9-26 18:25
請問究1邊隻片片好用透氣呀。宜家仔仔同緊huggies..已經好密換片清潔搽cream都出疹。真係好灰
...

我覺得新嗰隻pampers ichiban好透氣同薄身,我仔仔著過夜都唔會紅pat pat。

大宅

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章

我個女出世都用Huggies, 但無幾耐就爆片同出紅疹, 試過用Merries都係紅同出疹, 之後用Goon同Pampers. 依家用緊Ichiban, 好透氣呀, Patpat cream 都無搽.

複式洋房

美好大世界2017勳章

我仔仔而家用緊pampers 全新ichiban 尿片⋯質地柔軟舒適,透氣又好,就算出街玩好耐或瞓成晚再換,都冇攪到pat pat 紅⋯ok 好用!

大宅

emiemi2929 發表於 17-9-26 18:25
...

pampers ichiban幾透氣,吸收力又好可以試下

男爵府

2018復活節勳章

我用pampers 好少紅,你可以試下

別墅

貓狗褓姆

回覆樓主:

新ichiban 好似幾透氣,但重點你換片有無用熟水抹patpat 然後印返乾d 水份?!
如果你用濕紙巾,你要睇埋關唔關濕紙巾(有無化學添加而過敏)

首頁

尾頁

跳至