論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

她花 發表於 17-10-7 19:41
我口頭講last warning lor, 都有阻嚇性既

口頭無letter咁serious喎!
放下自在

大宅

VCBB小天使 發表於 17-10-7 19:42
俾警告信咁 。

佢除左污糟仲有太多衰野,所以我老公都話決定要炒

大宅

cattz288 發表於 17-10-7 19:43
口頭無letter咁serious喎!

比張紙佢未又當廢紙,關埋房門食咩飲咩都未必知

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

她花 發表於 17-10-7 19:43
佢除左污糟仲有太多衰野,所以我老公都話決定要炒

比一個月通知佢, 唔好即炒益佢!

放下自在

大宅

cattz288 發表於 17-10-7 19:44
比一個月通知佢, 唔好即炒益佢!

屋企有小朋友驚佢玩野,唔敢留佢一個月

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ninachu 發表於 17-9-29 18:08
我屋企規距係房間不可飲食,食野一定要喺廚房,禁止工人工作期間飲用酒精,佢放假唔理。

個工人咁離譜都得 ...

X2 , 只可廚房同廳可食嘢 , 其他一律唔得 。

男爵府

回覆樓主

我唔會借雪櫃比姐姐雪啤酒

男爵府

她花 發表於 17-10-7 15:59
已講明唔比佢飲啤酒,但佢日日新鮮,最近有次買送去左好耐,仲要差唔多出左去一個鐘打比我問我其實要買咩 ...

佢做得出呢啲咁嘅行為唔係搏炒係博大霧. 能力許可嘅話就搵個個工人冇位搞到自己黐線,真係冇辦法嘅咁就要忍夠佢到期囉.
呢個世界有時都真係好無奈嘅

大宅

jumug 發表於 17-10-8 01:27
我唔會借雪櫃比姐姐雪啤酒

佢自己拎左入去雪,我初以為老公買黎飲下,點知原來係佢既

大宅

一人一句 發表於 17-10-8 03:10
佢做得出呢啲咁嘅行為唔係搏炒係博大霧. 能力許可嘅話就搵個個工人冇位搞到自己黐線,真係冇辦法嘅咁就要忍 ...

我老公都忍唔到佢hea爆既態度,個幾月就咁,再用耐d應該仲大膽,留不得!

象牙宮

她花 發表於 17-10-8 06:32
佢自己拎左入去雪,我初以為老公買黎飲下,點知原來係佢既

拎返晒出黎!
放下自在

大宅

回覆樓主

工人已炒

複式洋房

她花 發表於 17-9-29 11:30
咁又唔似博炒,因為佢唔係當我面飲

扮晒房門個鎖壞咗,拆走度門,再加廉俾佢遮

禁止訪問

大宅

Joudan 發表於 17-10-19 20:04
拿出廳、廚房 食 ... 又得唔得 ?

人已送走,咩都唔洗做

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

出信警告佢, 不能在房飲食, 工作時間不能飲酒!

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

要食在廚房食
酒就絕不容許

大宅

MABOMA 發表於 17-10-25 01:45
要食在廚房食
酒就絕不容許

即係唔係我嚴啦,這工人已炒,佢都好快搵到新老闆,真唔明黎做左1.5個月都有人肯要⋯

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

她花 發表於 17-10-25 06:40
即係唔係我嚴啦,這工人已炒,佢都好快搵到新老闆,真唔明黎做左1.5個月都有人肯要⋯
...

梗係話你對佢克薄, 唔比佢食唔比佢訓。 唔準閂門。 有咁差話咁差。 博人同情接收。 好啦, 收咗就後悔。 又睇吓人地忍唔忍到。 記住complain to Immigration.

大宅

lily-of-valley 發表於 17-10-25 08:40
梗係話你對佢克薄, 唔比佢食唔比佢訓。 唔準閂門。 有咁差話咁差。 博人同情接收。 好啦, 收咗就後 ...

睇佢facebook都話係自己break contract (emoji)(emoji)(emoji)炒完佢夜夜笙歌,日日shopping

首頁

尾頁

跳至