影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

sasara123 發表於 17-10-22 22:53
陸總本身吸引,但劇情有硬傷,遲嚟啲要問你揀1,2定3

子爵府

yanyan-mummy 發表於 17-10-22 22:46

之前睇王爺毒到不行,追劇追到三更半夜,終於睇完但 ...

王爺一開始已經毒,由頭毒到尾。陸總就係慢性毒藥,你小心D啦。

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sasara123 發表於 17-10-22 22:50
車車車,你啱啱至開始睇村長,邊夠我地呢啲等得耐

我鄧你地等得耐姐,我仲有大把未睇

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sasara123 發表於 17-10-22 22:53
陸總本身吸引,但劇情有硬傷,遲嚟啲要問你揀1,2定3

呢套我可能會睇得慢啲,因為而家返工比較忙,主要都係星期六日先睇到

雲母殿

vivimere 發表於 17-10-23 01:08
王爺一開始已經毒,由頭毒到尾。陸總就係慢性毒藥,你小心D啦。

慢性代表中毒冇咁深

子爵府

來自貼吧 byangle5649

看了20遍的何以,終於明白何以琛為什麼會在盛怒之下和默笙結婚……

以前每次看何以,除了被故事情節和小哇的演技吸引外,對編劇設定的何以琛在盛怒下與趙默笙結婚,表示不解。昨晚睡前又用手機看了何以,帶著耳機默默傾聽臺詞,才發現編劇為這一幕做了很多的鋪墊……

7年前何以琛的一句:但願我從來不曾認識你。默笙失去了心中的小太陽,默默的離開中國……

7年後,何以琛擔心自己的一句:你以為我何以琛會娶一個離婚的女人?導致默笙再度消失,並且不會再在他的人生中出現,不想7年前的痛再次重演,在深吸一口氣後,決定由他送默笙回家,雖處盛怒,在一個晚上的考慮後決定結婚,不論兩人現在的感情狀況如何,先把默笙留在自己身邊,再慢慢把從前的默笙養回來……

和小說相比,電視劇裡的人物更加豐滿,最重要的是,小哇的演繹讓何以琛鮮活了起來,讓我百看不厭呀,大愛何以。

不過看了20遍才明白,我反應似乎有點遲鈍了呀!

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

vivimere 發表於 17-10-23 10:59
來自貼吧 byangle5649 看了20遍的何以,終於明白何以琛為什麼會在盛怒之下和默笙結婚…… 以前每次看何以, ...
勁...
ToBy GiNNy VinCent

雲母殿

vivimere 發表於 17-10-23 10:59
來自貼吧 byangle5649 看了20遍的何以,終於明白何以琛為什麼會在盛怒之下和默笙結婚…… 以前每次看何以, ...

我覺得佢同默笙結婚嘅原因只有一個,就係因為愛,愛係可以包容好多野

大宅

yanyan-mummy 發表於 17-10-23 13:24
我覺得佢同默笙結婚嘅原因只有一個,就係因為愛,愛係可以包容好多野

對,在度蜜月時以玫致電以琛,以琛一句話,好感動!你知道嗎?

雲母殿

jojokero 發表於 17-10-23 18:16
對,在度蜜月時以玫致電以琛,以琛一句話,好感動!你知道嗎?

佢話佢一定會做得到

大宅

yanyan-mummy 發表於 17-10-23 18:20

佢話佢一定會做得到

Bingo! 呢幕以琛表面答覆以玫,實則同自己講,加埋堅定的眼神,好CHAMP

雲母殿

jojokero 發表於 17-10-23 21:05
Bingo! 呢幕以琛表面答覆以玫,實則同自己講,加埋堅定的眼神,好CHAMP
...

拿,我即刻答到你証明我都睇得好專注佢喺吾知假結婚既情況之下仍然咁有信心,証明佢就係因為愛,仲係好愛果隻

子爵府

yanyan-mummy 發表於 17-10-23 21:17
拿,我即刻答到你証明我都睇得好專注佢喺吾知假結婚既情況之下仍然咁有信心,証明佢就係因 ...

覺得默笙又唔靚又嘈,都淨係呻咗句:自己眼光唔好。

雲母殿

vivimere 發表於 17-10-23 21:38
覺得默笙又唔靚又嘈,都淨係呻咗句:自己眼光唔好。

佢呢d筍盤,真係要有個女仔追到咁行先會落疊

大宅

yanyan-mummy 發表於 17-10-23 21:17
拿,我即刻答到你証明我都睇得好專注佢喺吾知假結婚既情況之下仍然咁有信心,証明佢就係因 ...

比個讚您,果然好認真去煲何以

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yanyan-mummy 發表於 17-10-22 22:46

之前睇王爺毒到不行,追劇追到三更半夜,終於睇完但 ...

好似我剛剛落水咁。。。其實王爺而家都周不時响我腦海出現

雲母殿

jojokero 發表於 17-10-23 22:32
比個讚您,果然好認真去煲何以

我而家都好專心煲陸總架

雲母殿

sakesakee 發表於 17-10-24 00:02
好似我剛剛落水咁。。。其實王爺而家都周不時响我腦海出現

王爺真系超級毒,比何以更毒

大宅

yanyan-mummy 發表於 17-10-24 00:42
王爺真系超級毒,比何以更毒

你睇埋陸總先講

子爵府

回覆樓主:

諗起睇咗極速前進既JM,有冇睇埋正片以外極速當時人?仲有呢段响深圳刷臉住霸王房

https://youtu.be/f9KOCrDvHt4

極速當時人:

【鍾漢良】節目.深圳衛視《極速前進》中國版The Amazing Race(2014): http://www.youtube.com/playlist?list=PLrHKKpQdRbTlEmQz88gxZSQWZxF4czX1g

首頁

尾頁

跳至