網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

lyh80115 發表於 17-10-19 08:10
點解要取消上網?唔用又唔扣錢。月費8蚊就點都要收。

上網先扣錢就方便, 咁我唔取消了,睇下下個月是否只扣8元, 謝謝解答

大宅

回覆樓主

問過鴨寮街街鋪,大陸版聯通一卡兩號日租卡,80-90蚊一張,內含50,買完自己上羅湖實名
因為係聯通,一個回鄉卡號碼只能實名一個號碼
收費同響大陸既一樣,即係大陸卡攞左落黎香港賣

大宅

lyh80115 發表於 17-10-6 20:23

呵呵,終於買咗,呢張¥8每月都ok。
請間係邊買

大宅

lyh80115 發表於 17-10-18 16:11

通常内地版系統先有,例如華為用華為錢包app,三星用sams ...

剛轉左部華為 P10 plus, 裝埋個华為錢包,個樣好似支付宝甘,我有張深圳通,
請問點樣用手機 NFC 搭車?係味我可用手机搭車,張卡俾老婆拍,甘一卡可兩人同時用?

有樣華為手机問題請教: 我绑左個香港號碼,甘好多華為服务都試唔到,例如雲服務係味要俾錢先用得. 係部手機點揾返自己既華為編號?無左個號,離開部手機上唔到所有華為既站,即係無左 login name , 只有 password.

華為部機唔錔-用開三叔現在真係要摸一輪先得.

翡翠宮

sohato 發表於 17-10-22 06:31

剛試過,瀏覧器用大陸手機號或電郵地址可以登錄華為帳號。

翡翠宮

sohato 發表於 17-10-22 06:31

開通公交卡,暫時要用大陸身份證嘅銀行户口付款

退而求其次,裝個深圳通官方鵬淘app,可以為實體深圳通充值,充10蚊都得,卡過卡又得,微信或支付寶付款。
http://www.iszt.cn/pengtao.html

別墅

回覆樓主:

我有張n 年前買的聯通一卡兩號,已實名,唔收月費,但無得上網。想買張可以上網的卡,舊嗰張仲有錢,唔知點算,請大家建議下。

翡翠宮

photos1127 發表於 17-10-22 11:07
我有張n 年前買的聯通一卡兩號,已實名,唔收月費,但無得上網。想買張可以上網的卡,舊嗰張仲有錢,唔知點 ...

研究下可唔可以開通上網?

別墅

lyh80115 發表於 17-10-22 11:25
研究下可唔可以開通上網?

問過東門聯通,職員話唔可以開上網

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

唔該矖,得閒試下再绑個大6號試下扮自己友.

首頁

尾頁

跳至