自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

伯爵府

我近來最鐘意聽失敗者丶瘋子丶靈魂有罪,你地呢?

大宅

abinayams 發表於 17-10-4 18:49
我近來最鐘意聽失敗者丶瘋子丶靈魂有罪,你地呢?

我近拜多數聽愛不起, 不必再躲, 傷心1999, 佢宜家係國內有演唱會, 不過我想要2009年紅館,但冇出(emoji)

子爵府

回覆樓主

別墅

好開心,原來咁多同好者⋯⋯我每天都聽他的歌⋯⋯喜歡他的歌太多,仲瘋狂過以前聽alan, 克勤

大宅

Mabeemama 發表於 17-10-6 00:58
好開心,原來咁多同好者⋯⋯我每天都聽他的歌⋯⋯喜歡他的歌太多,仲瘋狂過以前聽alan, 克勤
...

我都係,佢直到宜家, 五十幾歲都係咁吸引。
岩岩聽完佢10月2日演唱會, 把聲好左好多! 好開心~ 接近好哂咁

別墅

ChuChu0808 發表於 17-10-2 13:43
一直喜歡佢果種浪子style同獨特唱腔。
好耐年前佢初加盟英皇,張演唱會poster著套紅色西裝,型到不得了,果 ...

他最僧紅色衫,他講了很多次他討論紅色,但唱片公司在台上逼他穿

別墅

cocoprincess 發表於 17-10-2 16:01
淘寶,雅虎拍賣
我呢排都瘋狂儲舊碟

請問淘寶的音質跟香港買的有分別嗎?

水晶宮

王傑
>紅塵有你
>夢會醒
>李香蘭>梅花三弄之紅塵故事 (王傑與鄧萃雯都好靚)

侯爵府

回覆樓主:

到!

子爵府

flipper2000 發表於 17-10-2 12:58
好中意佢呀! 好想買佢d演唱會dvd, 無論以前香港演唱會或巡迴既, 同埋會以前拍過既電影, 都想買, 但搵極都 ...

我中學時已經like王傑啦!如果我未結婚真係想嫁比佢,不過要同佢d大陸fans老婆團爭就輸硬啦。我每天聽佢的歌,臨瞓睇佢的MV/訪問/綜藝節目/電視電影/演唱會/商演⋯佢每個階段都好吸引

子爵府

abinayams 發表於 17-10-2 15:21
超級超級鐘意,晚晚都會係YouTube 聽佢D歌,睇佢D演唱會同訪問。我覚得佢音樂方面好有才華同抱負,做人好有 ...

同你一樣希望佢健康幸福最近d人問佢成日做商演係咪為賺錢,佢的答案令我好心up,佢話反正自己一個人生活冇咩野做,工作搵d野做寄託下咁上下意思⋯ 作為fans其實依家把聲冇咁好係冇所謂,一樣支持佢,但如果一天唱唔到,連喜歡的工作也不做,真的去流浪了我們就慘了

別墅

nama 發表於 17-10-6 19:06
同你一樣希望佢健康幸福最近d人問佢成日做商演係咪為賺錢,佢的答案令我好心up,佢話反正自 ...

他經常都給人感覺很孤單

別墅

不如講下有那首歌/mv 感動到想哭

1)心痛 (電影版 有妹妹見爸爸一段)電影入面的妹妹做戲很好,睇到心up
2) 忘了你忘了我 有張曼玉旺角卡門,呢首歌襯張曼玉簡直一絶
3)圍爐 安妮 王傑演繹很到位,他哭我也哭了
4)hello 2001 演唱會版?王傑全程合上眼哭住唱,估不到首歌這麼傷感,聽說他剛失戀所以上身般? 不知道了
5)可能 又是2001演唱會版?一身小背心 有點沉的嗓子男人味爆燈

諗下仲有冇先

伯爵府

我真係好迷王傑㗎,佢大半生都過得太坎坷,好想佢搵到個真心愛佢既另一半,照顧佢愛護佢,令佢不再孤獨。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

睇過佢本自傳,真係聽埋d歌,個人好心酸…點解有d咁既父母…
不知所謂的乙陸!!!

伯爵府

Mabeemama 發表於 17-10-7 00:13
不如講下有那首歌/mv 感動到想哭

1)心痛 (電影版 有妹妹見爸爸一段)電影入面的妹妹做戲很好,睇到心up ...
重有:
2001演唱會,youtube打:印象十斷腸夢十雙星情歌十為了愛夢一生
2003台灣慈善演唱會唱最後的溫柔
2004上費玉清輕音樂,當時有D鬚根,又性感又有男人魅力,真係好吸引

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

以前好鍾意佢,尤其係“心癮”嗰排

子爵府

chowqv 發表於 17-10-7 00:18
睇過佢本自傳,真係聽埋d歌,個人好心酸…點解有d咁既父母…

請問在那裡還可以買到?香港?台灣?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

nama 發表於 17-10-7 02:36
請問在那裡還可以買到?香港?台灣?

本書好耐之前。我係香港買。
你試下搵下仲有無。

珍珠宮

回覆樓主:

我幾鐘意,好聽

首頁
23456...9

尾頁

跳至