婆媳關係

跳至

首頁
34567...16

尾頁

別墅

回覆樓主:

心腸狠毒

大宅

回覆樓主

#6 新抱好驚咁打電話將成件事講返畀老公聽,老公聽到果下係好嬲,同時亦唔敢相信自己啊媽竟然咁痴線。佢即刻請假返去,叫99唔好出街,叫埋外母同老婆一齊返去對質。
一開始99聽到屋企有符,仲死口唔認死拗係為你好,保你兩公婆身體健康平安之嘛後來新抱將師傅同佢解符嘅說話講返畀99聽,99開始轉肽話道符都係想保佑你地生個男孫畀我地X家,都無嘢,講講下開始想兇返佢地,又同親家講你生個咩女出來,無仔生,淨係生d蝕本貨
呢個時候親家同新抱嬲到震,即刻拎果對葫蘆出來,將所有係師傅度問到嘅嘢同99對質,其實當時大家都唔肯定師傅講嘅嘢是否百分百屬實,但係都拎出來講睇睇99咩反應,99可能心虛,佢終於親口承認係因為佢覺得係個新抱煽風點火先整到個仔唔肯生第二個,佢仲話,我個仔好聽我話㗎,肯定係你呢個死女人搞破壞。你食我仔用我個仔嘅,我個仔憑咩聽你講。你嫁入來就係要幫我地生仔開枝散葉跟住就喊住係度發爛渣同個仔扮可憐,又不斷重複之前同仔老屈新抱嘅所謂不孝事件,不停同新抱講唔該你帶埋個女走同我仔離婚,唔好阻住我個仔搵第二個女人去生仔

別墅

yuuhi1437 發表於 17-10-4 23:47
心腸狠毒

好恐怖....仲恐怖過睇鬼故

大宅

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

#7 老公聽完之後成個人呆曬,果一刻係完全畀唔到理智嘅反應(事後老公同老婆講返,佢啊媽即99從細到大都好錫佢同細佬,從來唔會係仔女面前將佢地最衰果一面表露出來,所以三姊弟都
一直覺得自己爸媽唔難相處)入返正題,老公當時好心痛點解自己阿媽要咁做,但係唔知點拆呢個局好所以企係度手足無措,而親家聽完99咁講嘢嬲到震即刻執好BB嘢,拖住個女抱住個孫同99講句你等天收,就走返娘家。呢個時候按套路99應該會賴死唔走,但佢居然行苦肉計即刻都入房執行李,一路執一路喊住同仔講你不孝,夾埋老婆來裝我,你地細個我點樣辛苦捱大你地,宜家咁來對我,無限循環洗腦。啊仔亦無挽留啊媽。99後來返到自己屋企即刻同62,大女細仔以最委屈嘅語氣哭訴個新抱冤枉自己,半隻字都唔提自己究竟做過d乜
點解知,因為後來姑9踩到上門鬧弟婦咁對自己啊媽好過分。
新抱由果一日開始對99心死,傷心到block咗老公電話3日,同BB係娘家住咗一禮拜。外父外母好心痛自己個女畀人咁糟質,連續三日都嬲埋女婿唔畀佢見老婆同女。
啊女婿,我真係覺得佢有d愚孝,雖然佢都好心痛老婆畀啊媽咁對待,但係佢最後覺得始終都係我啊媽,我無可能同佢地斷絕關係雖然覺得對唔住老婆,但係畀啊媽日日洗腦居然覺得啊媽咁做都情有可原
最後老婆原諒老公返屋企,畢竟老公係最唔知情果個,但係兩公婆達成共識以後有99嘅場合,男家聚會,新抱同BB一概不出席,但唔阻止老公單拖返屋企見6299。
以為故事就咁完?咁攻心計嘅99係邊會咁易放棄啊,sorry各位JM,周公急call,明日再續。

男爵府

回覆樓主

我完全帶種身同感受既感覺

大宅

回覆樓主:

好驚...咁都未完... 真係恐怖

大宅

回覆樓主

LM

禁止訪問

回覆樓主

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

紧张过追连续剧
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

大宅

回覆樓主

子爵府

姑9 上門鬧人! 俾著我我一定拎晒所有證據出黎同佢對質! 叫佢睇清楚邊個心腸毒!

別墅

回覆樓主:

LM

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

子爵府

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

婆媳版好耐無呢d咁精彩既事啦

大宅

回覆樓主

留毛

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

我當故仔咁睇。但有一點真係好身同感受同最無奈就係奶奶做錯咩都好,啲老公一句「呢個係我媽,我可以點?」然後久而久之,奶奶就好似無做錯過咁,新抱內心有暗影,想避而不見都係不孝無尊重老人家。

世界真係唔公平,生仔生女根本都唔對新抱話事都要俾人怪責,真係唔知講咩好。。

大宅

回覆樓主

題外話,我同呢個99飲過一次茶,99畀人感覺好惡,一睇就知係惡啃99類型。但係佢係人前真係扮到好好又好識講嘢。 而啊老公,我真係覺得佢好廢,就算佢平時對老婆BB好好,個啊媽咁賤,冷靜過後都可以一句“再衰都係我啊媽,唔通要我斷絕關係咩”宜家男女家已經斷絕來往,99對孫女不聞不問,但求見到個仔就得。

#8 上次大吵後99徹底借故搬返自己屋企唔湊孫,新抱同老公冷戰咗一個星期之後搬返屋企做ftm了。以為就此結束?恨仔恨到無藥醫嘅6299點會咁順攤收手啊以為一切風平浪靜,啊仔依舊星期日中午返99度食飯,搞屎棍99又出招。
啊仔單拖返去霖住任務式交下人,返去途中99打來話改飲茶,叫啊仔直接去酒樓。去到發現原來99約相睇對方係B6女仔,唔計較男方家底。99仲私下話呢d女仔好易打發,到時後生到仔畀幾萬佢要個B趕佢走。你老婆無得say no啊仔聽完好大聲話你痴線,即刻叫個女仔走。當然餐茶99全程黑面,返到屋企就開始爆發啦。
一入門口就話個仔“一d都唔體諒啊媽嘅苦心,你地生到仔我使搞咁多嘢?搵個咁嘅女人返來無仔生,我同你講我地X家唔會認佢做新抱,你返去同佢講問佢肯唔肯生仔,唔肯嘅叫佢帶埋個女走,即刻簽字離婚!一日都係呢個死女人,搞住你阻住我地抱孫”
啊仔果下好嬲,反駁“乜我個女唔係你個孫咩,你地痴線,我係唔會同我老婆離婚嘅”講完好大聲關門返屋企。呢件事係老公之後同返老婆講,我果日在場。聽完之後好想爆呢個老公,啊99真係超級過份
未完待續。

首頁
34567...16

尾頁

跳至