自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

自己骨肉,不論仔女都愛,不需理會三八

大宅

回覆樓主

仔女生性就話,唔生性一個都多

子爵府

棉花sugar 發表於 17-10-4 19:30
個個一聽到我兩個女,即刻唔出聲
有d就話生多個啦下胎一定係仔
我都唔明其實大家都係女人點解會咁樣

可能你敏感左。
ㄧ般都想有仔有女
你有女就估你想追仔
反之亦然。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主

其實有咩個心唔舒服啫?除非自己都介意無仔。我妹生左三條King,十個見佢十個都叫佢追個女啦,唔通佢又話而家生仔好差咩?何必自己想埋一邊,庸人自擾!

水晶宮

herandrew 發表於 17-10-4 23:25
等T21報告嗰七日,我發咗兩次惡夢醫生同我講係仔,我起身即喊,好崩潰,因為我根本對仔可以話係反感...

一 ...

咁你唔應該比自己懷孕啦,如果係仔你會點對佢

複式洋房

bluetulip 發表於 17-10-5 00:51
咁你唔應該比自己懷孕啦,如果係仔你會點對佢

有人鐘意仔,有人鐘意女,你呢啲人咪就係嗰種三姑六婆囉,關你咩事?

侯爵府

麟媽媽 發表於 17-10-5 00:42
其實有咩個心唔舒服啫?除非自己都介意無仔。我妹生左三條King,十個見佢十個都叫佢追個女啦,唔通佢又話而 ...

同意

水晶宮

herandrew 發表於 17-10-5 00:53
有人鐘意仔,有人鐘意女,你呢啲人咪就係嗰種三姑六婆囉,關你咩事?

你講緊“反感“同“崩潰”,生 bb 唔係女就仔!
不過,都恭喜你,好彩你生女,如果係仔,你會反感同崩潰

子爵府

回覆樓主

我生女時C6好開心架又攬又錫,真係掌上明珠咁。生仔C6就係企係隔離睇,抱都唔想抱。
我阿媽同99就唔一樣話生女都好吖!但表情就唔多開心咁生仔時週街唱周圍講,都未出世炸,陀住得七個月已經週街唱,爭在未登報公告天下

複式洋房

bluetulip 發表於 17-10-5 01:00
你講緊“反感“同“崩潰”,生 bb 唔係女就仔!
不過,都恭喜你,好彩你生女,如果係仔,你會反感同崩潰:n ...

係呀,就係我嗰刻嘅個人感受,多謝關心喇三姑!

男爵府

回覆樓主

搵野黎講姐!我嗰個係仔,啲人知道又叫我追女,我會答佢一個就夠喇!我仔女都無所謂,都係自己既,把口生係人地到,佢講咩咪由佢囉,唔洗咁上心

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

講生得女多,我最有資格講,我一共六姊妹,我父母生唔出一個男丁。我父母真係睇得好開,反而啲三姑六婆令我地六姊妹好嬲!但我媽咪一啲都唔入肉,只叫我地六個記得要爭氣,今時今日所有人都讚我父母好福氣,六個女咁孝順。奇就奇在,我哋六個反而生左好多個仔,d仔又不知幾sweet鬼咁貼心,原來仔都可以比女更細心,其實點睇你教佢,香港地好多衰仔亦大把忤逆女,唔曉教唔溝通大把離家少女,養兒育女各自修行啦。

大宅

回覆樓主

生女 好啊~

公爵府

等T21報告嗰七日,我發咗兩次惡夢醫生同我講係仔,我起身即喊,好崩潰,因為我根本對仔可以話係反感...

一 ...

好彩你生女,否則我替你小朋友不幸,悲劇就係因為父母偏好而產生。

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

一 ...

但如果將來個女唔要你兩老,你應該崩潰得比當時厲害囉

大宅

回覆樓主:

我都好鍾意女㗎! T21第二胎都係女, 即刻開心到彈起!
但係想開心share嗰陣時, 對方第一句就話 「又係女?咁你點同99交代?」

X! 當時真係乜mood都冇曬, 心中彈咗一個單字出嚟

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

小華子 發表於 17-10-5 01:26
好彩你生女,否則我替你小朋友不幸,悲劇就係因為父母偏好而產生。

d人講到咁偏激,如果係仔唔通唔要咩?晒氣。

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

啲人真係傻傻地,生仔,又話女好,生女,又話仔好,最好仔,女都有,但邊有咁理想 有時好想質舊蕃薯去啲八公八婆把口度

男爵府

回覆樓主

女好好,好羡慕你

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

我生一個女人地都係咁講,下胎會係仔我當佢口痕

首頁

尾頁

跳至