自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇咗幾日分別睇中咗西門子同LG二合一洗衣乾衣機,西門子就意大利造,個品牌穩陣D,但功能上無咩特別;LG就直驅摩打sell靜,又話摩打保十年,但就中國造,同埋有淨機功能,又有超重sensor,但始終對LG嘅產品都有一定嘅猶豫,怕易壞唔耐用,依家心大心細,都唔知揀邊隻好,麻煩用緊嘅JM比D意見我,唔該,萬分感激

男爵府

回覆樓主

pls help~~~

男爵府

回覆樓主

求意見,唔該

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

LG 電話衰到無人有,洗衣機唔知信唔信得過,應該西門子比較好掛...

侯爵府

我用緊 LG 洗衣機

侯爵府

我用緊 LG 洗衣機

男爵府

回覆 mario_888 的帖子

用咩model好?

侯爵府

bearbb5 發表於 17-10-6 11:15

用咩model好?
http://www.lg.com/hk/washer-dryer/lg-WF-CTP1207P

我用緊呢款, 我之前都係在BK 睇 JM 介紹, 我覺得幾好

伯爵府

我用緊LG 2合1洗衣乾衣,洗7乾4,用左半年,幾好用

男爵府

mario_888 發表於 17-10-6 11:20
http://www.lg.com/hk/washer-dryer/lg-WF-CTP1207P

我用緊呢款, 我之前都係在BK 睇 JM 介紹, 我覺得幾好

因為我造咗廚柜,要就高度,呢款有無得飛頂架

男爵府

回覆樓主

我用惠而蒲二合一幾個月,好用喎!

大宅

回覆樓主:

我都好想知,又係睇中咗LG呢部,打算買

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

家姐細妹用緊 "西門子" "MADE IN ITALY" 已經係信心保証, 推薦好用, 售後服務又好.
我自己就用日本機...一定要"MADE IN JAPAN"
主 賜 平 安

子爵府

用佢乾衣d衫會否縮水?

男爵府

請教...洗衣量感應係咪會顯示放左幾重既衫呢?

我想跟買 :)

大宅

回覆樓主

我最初用媒氣乾衣二合一,跟住用西門子二合一,大約用了五丶六年。兩年前換了LG二合一,諗住夠靜,點之部機係乾唔透d衫,都算,差不多過保養期嘅時候,部機脫水時勁嘈,咁啱搵唔番張單據,焗住照比三百幾搵師傅上黎睇下,佢話我部機d零件超過五年,quote 價換呢樣嗰樣盛惠二千七,我嬲到即去買部西門子(我選意大利製造嗰款),唔會再買LG。純粹個人意見,我自己覺得好睇你買機時候嘅彩數。

子爵府

回覆樓主:

用緊LG 2合1 洗8乾4, 可飛頂, so far 好滿意又靜

男爵府

回覆樓主

我都剛剛買咗LG洗7乾4,用咗一個月都無,各方面都好滿意,水量比起之前部飛歌多啲唯獨一樣麻麻地就係按暫停掣後4分鐘就自動關機想暫停一陣浸下衫都唔得

男爵府

回覆樓主

到依家LG都仲係好壞參半,真係有D買唔落手,功能多但成日乾唔晒,又失去咗乾衣機嘅好處

子爵府

蝸牛媽媽 發表於 17-10-7 00:33
到依家LG都仲係好壞參半,真係有D買唔落手,功能多但成日乾唔晒,又失去咗乾衣機嘅好處
...

乾唔晒? 我昨晚先乾床單, 枕頭袋和毛巾, 乾晒, 攞出嚟仲辣手攞唔到咁滯, 我用選時乾衣, 乾兩個多小時

首頁

尾頁

跳至