0-6個月

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yukicat0105 發表於 17-10-14 18:03
有, 果時我個b就係因為血型, 黃既指數又高 爭d要換血 嚇餐死 (我係O型 c6 係b型 bb跟c6係b型 醫生 ...

我又係o型 男朋友係b型。我喂人奶 bb黃疸到滿月都仲係180幾,已抽血睇肝酵素。之前問醫生會吾會我地血型影響,但又話吾會

別墅

繼兒動母 發表於 17-10-11 11:13
雖然未生得,不過最近c6親戚個b,未出院就已經話黃疸高唔走得,要抽血又要照燈,兩公婆日騰夜騰去醫院, ...
我個B之前出世時都係咁,要照燈,出咗院之後都要每日抱返去驗血,一搞就搞成幾個鐘。
頭一兩日老婆都有去,之後我叫佢唔好去,因為佢啱啱生完唔應該走黎走去咁辛苦。我老婆嗰時都好唔開心,不過過咗就冇野。
仲記得個護士係咁叫我地餵BB飲多D奶,佢唔飲就痾唔到屎,咁就唔退黃,佢話要70ml,我地極力餵都只係得50ml,佢仲話我地,跟住我地有幾次見D醫護人員餵BB飲奶,佢地有理冇理,話之個B响個口流返幾多出黎,總之佢地要快手快腳咁餵完,諩真,佢地咁餵,個B邊度有飲到70ml呢...

珍珠宮

回覆樓主

唔使擔心咁多,你bb未必會。就算要照燈都無你講得咁恐怖。我bb出世一個星期后都返左醫院照燈

複式洋房

我仔個時都有 醫生咁初生bb都常見 飲多幾餐奶粉會好快退 不要太擔心令自己太緊張呀

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我女都抽血抽到滿月
我全母乳,退得慢,小便又唔夠,陪月都有講食2餐奶粉會好小小,當年應該唔好企咁硬
想認識多啲屯門友

大宅

回覆樓主:

我仔跟我血型A型都一樣有,同血型冇絕對關係,發展未夠成熟,係頻撲d要番醫院,我係全人奶,冇俾奶粉,退得慢d?但佢都冇需要照燈,係淨番去抽血,我又覺得好小事。

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主

黃疸有分生理性同病理性,如果係生理性就唔使太擔心,餵人奶係退得慢啲

伯爵府

繼兒動母 發表於 17-10-11 11:13
雖然未生得,不過最近c6親戚個b,未出院就已經話黃疸高唔走得,要抽血又要照燈,兩公婆日騰夜騰去醫院, ...

我b當時無呀,我O型,c6A型

洋房

yukicat0105 發表於 17-10-14 18:03
有, 果時我個b就係因為血型, 黃既指數又高 爭d要換血 嚇餐死 (我係O型 c6 係b型 bb跟c6係b型 醫生 ...

請問之後點?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)‍♀️我現在狀況差不多,可否pm,thanks

首頁

尾頁

跳至