興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

which one is better?

子爵府

wingyanmui 發表於 17-10-12 11:13

G5已經冇行貨,市面上見到嘅水貨99%都係翻新機, 除非你識水貨店老闆,至有機會入到真正新機,否則的話你不用諗起

見過G5韓水 $1680

至於v20 問過水貨店,真正全身韓水要兩千六蚊, 行見過最便宜2998, 呢個價位唔吸引

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

G5 我今年1月買..呢2個月成日HANG 機....
HANG到連想熄機都唔得....
愈行愈慢咁.....連我朋友 G6都一樣...

早2日去換機...個SALES話現在 LG 機...
就算係韓國製造都已經比之前PRO 2 既差...
V10/V20 一樣......(佢係咁講既)..

因為我之前係用PRO2 用左2年幾覺得OK先換G5.....
無想過咁差......
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

子爵府

家家公主 發表於 17-10-12 11:26
G5 我今年1月買..呢2個月成日HANG 機....
HANG到連想熄機都唔得....
愈行愈慢咁.....連我朋友 G6都一樣...

強烈建議你將部G5還回原廠設定,重裝所有嘢試下得唔得, 如果都係唔得

趁仲有保養快啲上旺角lg維修中心搞搞佢, lg g4 v10都係因為高通808 cpu過熱而造成死機, 因為現在LG的手機在散熱方面做得很差,所以這兩部手機會因為長期在高溫下令錫線熔掉, 你攞去街邊就梗係呃你七舊,然後呃你話換咗cpu, 其實用 辣雞焊接返就搞掂, 雖然部G6報稱設計咗個導管散熱, 理論上應該唔會再有過熱熔錫線的問題, 不過G6作為旗艦機竟然還用一年前高通820 cpu,加4G ram, 嚴重落後的配置,重要賣五千蚊已經不可原諒

家家公主    發表於 17-10-12 22:58

子爵府

wingyanmui 發表於 17-10-12 11:13

另外要考慮一個非常重要嘅嘢就係G5內置只有32G rom, 咁大家一定會講將啲相放落sd卡咪得囉, 如果你咁諗就大錯特錯, 我自己都係用緊內置32G rom, 但係內置空間長期低於2G, 我已經有一張64G卡,放相同片,同埋歌, 因為而家所有app都係要放在內置rom入面, 尤其是whatsapp ,wechat, line, 所有媒體都係儲存在手機內存空間, 不能放在sd卡上, 所以至今時今日嘅標準嚟講內存空間最小要64G或以上,再加一張外置128g sd卡才夠用, 所以以兩部機內存空間計,基本上只可以揀v20

首頁

尾頁

跳至