自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

突然傷風流鼻水作病,之前食開樂信好有效,但都有一段長時間冇見,有冇人知咩事?停產?咁有邊隻傷風感冒藥推介下?thanks

男爵府

回覆樓主

我都搵過,但唔見!

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主

好似話藥廠生產線會有嘢改,暫停生產

水晶宮

回覆樓主:

改建廠房升級所以停產

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

spikenard 發表於 17-11-10 07:42
改建廠房升級所以停產

1年又1年喇

currypru    發表於 17-11-10 11:57
放下自在

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

複式洋房

回覆 cattz288 的帖子

複式洋房

回覆 spikenard 的帖子

複式洋房

回覆 tsin69 的帖子

複式洋房

回覆 lamlin 的帖子

珍珠宮

回覆樓主:

今年好似出返,唔肯定,早排有post講

子爵府

lamlin 發表於 17-10-13 07:37
突然傷風流鼻水作病,之前食開樂信好有效,但都有一段長時間冇見,有冇人知咩事?停產?咁有邊隻傷風感冒藥 ...

以家出返喇,見藥房,萬寧有得賣

侯爵府

2024年龍年勳章

chunheilo 發表於 17-12-16 04:18
以家出返喇,見藥房,萬寧有得賣

小兒杜蟲丸出返未?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

CC931 發表於 17-12-16 02:44

隻野一定有問題否則點會無咗咁耐呀出番都咪搵命博

唔係丫! 可能係之前加高製藥要求, 所以廠房先搞咁耐啫!新聞有講過架!
放下自在

複式洋房

象牙宮

CC931 發表於 17-12-16 11:28

你喜歡la。我就唔會信d商人比錢記者寫嘅樣板回應。佢梗話無事,唔通如實報導?我就 ...

咁大件事? 如果真係事實, 建議向衛生署verify喎!
放下自在

公爵府

回覆樓主:

樂信呢隻係幾好喎

大宅

回覆樓主:

藥房有得買啦!

子爵府

lamlin 發表於 17-10-13 07:37
突然傷風流鼻水作病,之前食開樂信好有效,但都有一段長時間冇見,有冇人知咩事?停產?咁有邊隻傷風感冒藥 ...

萬0有啦!早幾日見15粒五十幾蚊

複式洋房

阿司匹林不是禁藥,而香港監管不會強迫藥商一樣不漏地表明。正一是商人做是良心有社會責任感,不做也是道理。我不是唯一提醒大眾這回事,過往新聞媒體也報導過的。我是這麼提點是因為老公年輕時在美國波士頓醫院做見習醫生時親身體驗,眼見可愛的七歲女童因服用了有阿司匹林的藥物,得了雷氏綜合症而返魂乏術。他説一生難忘。至於關於孕婦與aspirin 的知料可在
世界頂級美國美湖醫院(Mayo Clinic) link 查看

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-week/expert-answers/aspirin-during-pregnancy/faq-20058167

你們自己喜歡la。有時命運真係在自己手上。

請勿多疑,把我好心提點但當賊看代。

平常心是道。祝不相信者好運

首頁

尾頁

跳至