家事百科

跳至

首頁

尾頁

洋房

最近買左層樓,實用654呎,系二手樓。因為舊業主的裝修好老氣,想重新自己搞返。廁所同廚房其實都唔需要整,主要系三個臥室,livingdinning room。我係第一次買樓同裝修,唔知系邊度下手。想問下各位:

1. 舊傢私系米可以同舊業主講交樓時讓佢都拆除乾淨?定系要收樓后自己搵師傅拆。

2. 想了解下裝修流程系點樣?我得收樓后,系買搵師傅搞下墻面刷油漆,之後擺傢私就得啦?

3. 由於budget有限,大家有冇裝修公司推薦?我自己系網上搜到DIC,唔知好唔好。我地唔使做的好fancy,簡單實用就得,同埋凈系整三個臥室,livingdinning room就得。

禁止訪問

珊瑚宮

Wendyying 發表於 17-10-16 09:52
最近買左層樓,實用654呎,系二手樓。因為舊業主的裝修好老氣,想重新自己搞返。廁所同廚房其實都唔需要整 ...

五要傢俬簽约寫明……入[牆舊業主五折多……你裝修折野間房師傅会處理埋

男爵府

回覆 Wendyying 的帖子

一般裝修流程係拆嘢👉🏻做水電👉🏻做水泥👉🏻舖磚👉🏻油油、造傢私

洋房

回覆 missannali 的帖子

多謝!

別墅

pm左你我早2年屋企裝修用果間公司
個人感覺幾好,比到好多好好既意見我,都有好多我無留意既細節佢都幫我諗埋,我覺得唔錯,你可以望望

大宅

kunapunch 發表於 17-10-20 16:17
個人感覺幾好,比到好多好好既意見我,都有好多我無留意既細節佢都幫我諗 ...

可唔可以話埋我知

大宅

kunapunch 發表於 17-10-20 16:17
個人感覺幾好,比到好多好好既意見我,都有好多我無留意既細節佢都幫我諗 ...
我都想知,可否pm我。唔該哂!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

版主溫馨提示:
請勿在版面留下 pm email相關字句,否則本文將會被關閉,謝謝合作
我們不會單純跟據指定字眼出現才會封帖, 如版面累積一定數量無可讀性回覆,版主亦可能將主題關閉

珊瑚宮

Wendyying 發表於 17-10-16 09:52
最近買左層樓,實用654呎,系二手樓。因為舊業主的裝修好老氣,想重新自己搞返。廁所同廚房其實都唔需要整 ...

仲有……你可去深圳田貝……有很多會下來度呎有香港師傅……我朋友剛做

別墅

回覆 09bobo 的帖子

要pm既都pm左
比d keyword你地自己search, 再講pm我怕刪帖呀
間野起南豐中心,有芝華仕梳化賣既
自己search下應該搵到, 叫星xx

首頁

尾頁

跳至