用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 10|主題: 132157

[韓國] 有關首爾航空訂機票問題

大宅

國民生產總值:1710

BKXmas勳章

價錢下面寫住9個座位
有無人知係咩意思?
另外,有無人坐過?質素如何?
Thanks。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
8月6日bb揮手,hihi
2歲半 五肯食野 救命呀 呀仔好廋
有住黃大仙鑽石山慈雲山附近既8月bb嗎
口服輪狀病毒疫苗 (紅磡, 旺角診所)

別墅

國民生產總值:529

9 個座位 = More than 9 個位, 航空公司系統一向都係咁樣顯示的

8、7、6 ... 就真係剩低 8、7、6 ...

Asiana 旗下廉航, 廉航 = 巴士, 準時到就得, 冇質素可言.

wcpcelia    發表於 17-10-16 11:51

大宅

國民生產總值:1710

BKXmas勳章

Joudan 發表於 17-10-16 11:33
9 個座位 = More than 9 個位, 航空公司系統一向都係咁樣顯示的

8、7、6 ... 就真係剩低 8、7、6 ...

明白,唔該哂

男爵府

國民生產總值:9944

BKXmas勳章

我都想試這間

別墅

happygirl_001- 發表於 17-10-16 11:58
我都想試這間
韓國 LCC 水準應該唔差, 之前坐過 Jin Air, Jeju Air, Air Busan 都係網上系統相對易用, 又有免費行李, Jin 甚至有輕食小餐點.

Eastar 就未坐過.

以此推論, Air Seoul 又係 Asiana 旗下, 理論上至少一定好過快運.

男爵府

BKXmas勳章

Joudan 發表於 17-10-16 12:09
韓國 LCC 水準應該唔差, 之前坐過 Jin Air, Jeju Air, Air Busan 都係網上系統相對易用, 又有免費行李, Jin ...
同埋唔知可否係首爾站先CHECK IN?? 如可以, 會大大吸引我去試..

大宅

國民生產總值:1842

BKXmas勳章

回覆樓主

Air Seoul 香港11月先啟航

珍珠宮

國民生產總值:43943

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

後悔買了 HKE, 本來想搭 Air Seoul, 差少少錢...

男爵府

國民生產總值:5980

BKXmas勳章

happygirl_001- 發表於 17-10-16 12:17
同埋唔知可否係首爾站先CHECK IN?? 如可以, 會大大吸引我去試..

係wor ,完全無諗過呢個問題,我買了聖誕飛,如果有就正

別墅

happygirl_001- 發表於 17-10-16 12:17
同埋唔知可否係首爾站先 CHECK IN?? 如可以, 會大大吸引我去試..
上網睇過, 機鐵 AREX 首爾站 Check in 寄行李, 暫時仍然係之前幾間 : KE, OZ, Jeju ... 冇佢份.

別墅

Koala_Chu 發表於 17-10-16 16:35
後悔買了 HKE, 本來想搭 Air Seoul, 差少少錢...
計價錢時, 要計埋 Air Seoul 包埋行李.

別墅

mic121 發表於 17-10-16 16:17
Air Seoul 香港11月先啟航
其實公司好新, 韓國發牌之後, 2016 至開航.

當然相信大部分人手都係 Asiana 調過去.

珍珠宮

國民生產總值:43943

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

Joudan 發表於 17-10-16 16:43

AS 貴 HKE 少少, 一訂完 HKE 即爆十幾班機取消, 激死我, 擔心農曆年出發有問題, 希望順利啦!

男爵府

BKXmas勳章

Joudan 發表於 17-10-16 16:43
我試過CHECK 聖誕... 計埋行李劃埋位, 二人都要8千幾...

男爵府

BKXmas勳章

Joudan 發表於 17-10-16 16:42
上網睇過, 機鐵 AREX 首爾站 Check in 寄行李, 暫時仍然係之前幾間 : KE, OZ, Jeju ... 冇佢份. ...
所以唔知遲下佢會否同OZ 一樣....如果唔係, 廉航的話JEJU 吸引D

大宅

國民生產總值:2498

happygirl_001- 發表於 17-10-16 17:24
我試過 CHECK 聖誕... 計埋行李劃埋位, 二人都要 8千幾...
傳統航空 (KE,TG ) 時間不好的航班, 例如 15:00 之後出發, 11:00 前回程的航班, 23號出發, 仍然賣緊連稅 $4.2K 左右

Xmas 廉航價錢唔會太低, 尤其現在至買, 水尾過水尾了.

我上星期臨時決定去 Seoul, KE 23~27,Dec 午去晚返, 連稅 $6.1K ...... 商務位.

大宅

國民生產總值:1842

BKXmas勳章

Joudan 發表於 17-10-16 16:46
其實公司好新, 韓國發牌之後, 2016 至開航.

當然相信大部分人手都係 Asiana 調過去.

係,我相信好過UO
時間仲好好駛

伯爵府

國民生產總值:18470

BKXmas勳章

回覆樓主

買左,十一月尾飛

男爵府

BKXmas勳章

Skima 發表於 17-10-16 17:47
傳統航空 (KE,TG ) 時間不好的航班, 例如 15:00 之後出發, 11:00 前回程的航班, 23號出發, 仍然賣緊連稅 $4 ...
正WOR... 邊間呀???我因為要就返屋企人請假, 好少可以一早買定...
佢都係早幾日先CONFIRM 聖誕(24/12 - 29/12)後放.......

大宅

國民生產總值:2498

happygirl_001- 發表於 17-10-17 10:43
正 WOR... 邊間呀???我因為要就返屋企人請假, 好少可以一早買定...
佢都係早幾日先 CONFIRM 聖誕(24/12 - 29/ ...
24號出發情況無太大改善, 15:00前出發, 28 或 29號 14:00以後回程, 都係 HKExp 最平.
唔搭 HKExp 的話, 其他廉航都係 $4K 上下, OZ、KE 都係 $5K.

無辦法, 太遲了. 否則我都唔使搞到用 $6.1K 買 D Class ( Korean Air ).
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎