用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.58%

義工

今日: 109|主題: 58085

有冇開刀媽坐月食位xx 產後廿8⃣️方呀?(急)

複式洋房

國民生產總值:265

BKXmas勳章

下星期一開刀,冇請陪月,奶奶幫手搞坐月....
但開刀唔同「坐」法,佢又好似唔太熟...
之前叫我訂廿八方,但喺唔同場合,文章都話唔好食,有可能引致產後大出血...
請問各位開刀媽媽知唔知
1. 產後廿八方其實啱唔啱坐月?
2. 開刀後坐月食療大家有嘛?

複式洋房

國民生產總值:379

joynpeace01 發表於 17-10-16 11:05
之前叫我訂廿八方, ...

產後28坊係啱坐月燉既湯包,你係咪係健怡坊訂或直接訂個d?如果係就算順產或開刀都可以飲用!只是開刀好似遲幾日先可以燉,你可以直接打去公司諮詢!

大宅

國民生產總值:2655

回覆樓主

每個人生完後身體狀況都唔同,始終要試過先知自己適唔適合,有d人生第一胎後同第二胎後都要食唔同嘅嘢,可以買嚟試左先,畢竟唔適合嘅只在少數。

複式洋房

國民生產總值:408

BKXmas勳章

joynpeace01 發表於 17-10-16 11:05
之前叫我訂廿八方, ...

我睇左中醫把左脈,佢話可以食,不過到時會幫我睇住我身體狀況來食

複式洋房

國民生產總值:265

BKXmas勳章

Wendyanb 發表於 17-10-16 16:05
我睇左中醫把左脈,佢話可以食,不過到時會幫我睇住我身體狀況來食

你坐月中然後去睇中醫?

大宅

國民生產總值:3114

認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

回覆樓主

Follow

複式洋房

國民生產總值:408

BKXmas勳章

joynpeace01 發表於 17-10-16 18:21
你坐月中然後去睇中醫?

我未坐月的,中醫話到時我一路食廿八坊,佢一路同我睇住情況,咁應該會係坐月的時候去睇囉
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎