用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.79%

義工

自由講場 今日: 1923|主題: 938985

【曾蔭權涉貪】要任陪審員員工周六上班 法官下令衞生署署  

民房

國民生產總值:112689

2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20171016/57337627

呢單花邊野幾有趣, 法官VS 衞生署長!!

陣間署長會唔會俾大老爺省到立立令?_

la_source    發表於 17-10-16 15:54

伯爵府

國民生產總值:15888

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:1012

BKXmas勳章

回覆樓主:

幾好笑....(emoji)

寶石宮

國民生產總值:267039

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

國民生產總值:51118

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

即係點? 星期六都會開庭嗎?

伯爵府

國民生產總值:19440

BKXmas勳章

侯爵府

國民生產總值:21061

畀面勳章 BKXmas勳章

cy101 發表於 17-10-16 11:31
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20171016/57337627

衞生署唔夠人手?署長星期六要不要開工?
Nice to meet you!

民房

2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

goo_littlebb 發表於 17-10-16 11:49
即係點? 星期六都會開庭嗎?
可能署長要員工星期六補番鐘?

水晶宮

國民生產總值:51118

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

cy101 發表於 17-10-16 11:53
可能署長要員工星期六補番鐘?
但係咁樣衰硬喎, 而且就算要個STAFF開工, 都唔駛通知法官姐....定覺得自己有特權?

子爵府

國民生產總值:11654

BKXmas勳章

回覆樓主:

想知個署長嘅解釋

伯爵府

國民生產總值:15147

BKXmas勳章

回覆樓主:

突個頭出嚟俾人射,活該!

男爵府

國民生產總值:8236

BKXmas勳章

個署長係咪有病?
好想知佢有咩原因。

男爵府

國民生產總值:6453

BKXmas勳章

回覆樓主:

個陪審員咁講出黎仲搞到老闆要出黎解釋,陪審員往後日子都

水晶宮

國民生產總值:61394

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

民房

goo_littlebb 發表於 17-10-16 11:59
但係咁樣衰硬喎, 而且就算要個STAFF開工, 都唔駛通知法官姐....定覺得自己有特權?
...
可能個陪審員同上司講, 大老爺話做陪審員星期六唔駛返工喎, 仲咩叫"我"返工!

大宅

國民生產總值:2269

BKXmas勳章

kkarman 發表於 17-10-16 12:29
個陪審員咁講出黎仲搞到老闆要出黎解釋,陪審員往後日子都

新聞講係衛生署通知法庭個員工要返工,同埋做公務員嘅嘢好穩陣㗎,冇事架

大宅

國民生產總值:2762

BKXmas勳章

樂富 發表於 17-10-16 12:36
新聞講係衛生署通知法庭個員工要返工,同埋做公務員嘅嘢好穩陣㗎,冇事架
...

我是公務員(不是衞生署)

今次呢件事....錯晒....
署長今次麻煩了

民房

如果個陪審員係私人機構做野, 我諗佢反而唔會敢出聲, 老闆叫佢返咪返囉, 唔返...容乜易無運行!

做公務員怕咩, 又唔炒得佢, 可能佢都想調走好耐呢! 反映俾大老爺知現場世界係點都幾好呀!!!

goat    發表於 17-10-16 16:19

珍珠宮

國民生產總值:33019

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 2017媽媽節

有冇咁忙? 星期六都要返?

今次署長點解釋? 等睇戲

侯爵府

國民生產總值:21061

畀面勳章 BKXmas勳章

karenlyk 發表於 17-10-16 13:01
有冇咁忙? 星期六都要返?

今次署長點解釋? 等睇戲

點解個署長會叫人返工?
Nice to meet you!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎