用戶登入

找回密碼 | 註冊

23oC.82%

義工

今日: 29|主題: 25933

aptamil奶粉

洋房

國民生產總值:100

想問下有咩分別?可不可以同時飲用?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

國民生產總值:279

My daughter is 45 days year old, she is drinking the first one ya, so far ok. She drinks this since she was just borned.

別墅

國民生產總值:575

mok1234mok 發表於 17-10-16 11:40
想問下有咩分別?可不可以同時飲用?

上面正常奶粉,下面係低敏,通常食上面個隻,除非醫生覺得有需要食下面個隻

複式洋房

國民生產總值:106

BKXmas勳章

我仔仔都係食上面果款, 不過有冇媽媽覺得呢隻d屎好臭?

大宅

國民生產總值:3762

開心吸收勳章

回覆樓主:

好明顯唔同啦,第二張相大大隻字寫住低敏!
個罐有寫明每X克成份比媽媽睇架!
同時飲意思係一支奶有兩種奶粉定一日每餐不同呀!
無敏感就唔洗飲低敏,有敏感就飲低敏,會唔會咁做會好d呢!

大宅

開心吸收勳章

JOANN301 發表於 17-10-17 16:28

又唔覺喎!同依家飲S26差不多

複式洋房

國民生產總值:155

JOANN301 發表於 17-10-17 16:28

我個女都是吃這種,尼便便好臭,我喂一半人奶一半奶粉,我仲以為我亂吃野所以搞到啊B尼便便甘臭,原來係奶粉!甘我想問你個B尼便便係乜色啊?一日幾次便?

複式洋房

國民生產總值:155

babynetnet 發表於 17-10-17 19:02
好明顯唔同啦,第二張相大大隻字寫住低敏!
個罐有寫明每X克成份比媽媽睇架!
同時飲意思係一支奶有兩種奶 ...

甘請問點為之有敏感啊?我個女快面有生好似奶癬之類噶野,朋友都送我一罐低敏,但我平時吃開噶無低敏,甘我應該要點卑我個B吃呢?我睇過尼成分,好多都吾同

大宅

開心吸收勳章

candybb668 發表於 17-10-19 00:23
甘請問點為之有敏感啊?我個女快面有生好似奶癬之類噶野,朋友都送我一罐低敏,但我平時吃開噶無低敏,甘 ...

塊面生紅粒粒好多BB都有架!健康院書仔有講!
無事無趕唔好俾特別既奶粉BB飲啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎