用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.81%

義工

自由講場 今日: 3688|主題: 938865

好驚呀! 頭先真好好驚!!  

子爵府

國民生產總值:10575

搭港鐵,坐入車廂,唔算多人,求其搵個位坐,點知一坐低,隔一個位嘅男人就大大聲講: 好叻呀,懶醒咁.... 最初以為佢講電話啦,原來係無限loop自言自語,有啲驚驚地,因為佢言詞都好激動,容乜易突然點㗎。但即刻起身又好似好無禮貌,但又驚,點呢點呢?點知佢突然起身,係下一站出車。好彩

你哋有無試過呢啲經驗? 會點handle呀?

翡翠宮

國民生產總值:80946

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 醒目開學勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

一見都咁既情形,梗係攞部電話出黎,扮收唔清,起身走啦。

la_source    發表於 17-10-17 15:17
mercurycc    發表於 17-10-17 15:01
manimanm234    發表於 17-10-17 10:32
currypru    發表於 17-10-17 10:15
currypru    發表於 17-10-17 10:13
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

國民生產總值:4755

BKXmas勳章

回覆樓主:

搭巴士試過,喺我後面,喺公路唔落得車,
千祈唔好望佢,唔好有眼神接觸

davywm    發表於 17-10-17 11:04
amyamy123    發表於 17-10-16 13:10
wcpcelia    發表於 17-10-16 12:40

子爵府

my005 發表於 17-10-16 12:17

...

當時真係唔識反應

my005    發表於 17-10-16 12:27

伯爵府

國民生產總值:15178

BKXmas勳章

yoyoxd 發表於 17-10-16 12:21
...
好似恐襲練習,同對方最少接觸,靜悄悄走開
世上千百萬人,不求別人幫助.只不求被惡攪已很感恩

子爵府

yoyoxd 發表於 17-10-16 12:21
...

係係係

侯爵府

國民生產總值:21170

開心吸收勳章 BKXmas勳章

cakii 發表於 17-10-16 11:59
搭港鐵,坐入車廂,唔算多人,求其搵個位坐,點知一坐低,隔一個位嘅男人就大大聲講: 好叻呀,懶醒咁.... ...
唉.............生活艱難,輕微精神病都唔幾多

大宅

國民生產總值:4755

BKXmas勳章

cakii 發表於 17-10-16 12:26
係係係

因為好細個時喺街遇過類似呢啲(唔肯定),之後就係因為啲路人望佢,佢話"望咩望呀",跟著就一拳打埋去個路人到打到訓低左
印象深刻

pansy888hk    發表於 17-10-16 20:58
Sand8148    發表於 17-10-16 14:50
丫雅    發表於 17-10-16 14:25

公爵府

國民生產總值:25134

環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

試過一個人食快餐店, 攞完餐見到有位就坐, 對面個男人不斷自言自語, 以為佢戴ear phone講電話, 望真D真係自言自語, 於是我慢動作攞起自己份餐坐第2度。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

gracelam 發表於 17-10-16 12:30
試過一個人食快餐店, 攞完餐見到有位就坐, 對面個男人不斷自言自語, 以為佢戴ear phone講電話, 望真D真係自 ...

sorry, 笑咗

子爵府

yoyoxd 發表於 17-10-16 12:30
因為好細個時喺街遇過類似呢啲(唔肯定),之後就係因為啲路人望佢,佢話"望咩望呀",跟著就一拳打埋去個路 ...

子爵府

張就仁 發表於 17-10-16 12:26
好似恐襲練習,同對方最少接觸,靜悄悄走開

即係如果佢襲擊我,我就要盡量捲成一舊(雖然唔卷都已經成舊野咁) 及 掩護頭部咁慢慢離開現場,仲要千其唔好用手機拍攝嗰種?!~ 純講笑,不喜勿插。

張就仁    發表於 17-10-16 12:46

男爵府

國民生產總值:9625

BKXmas勳章

搭港鐵,坐入車廂,唔算多人,求其搵個位坐,點知一坐低,隔一個位嘅男人就大大聲講: 好叻呀,懶醒咁.... ...

最緊要唔好有眼神接觸,唔好刺激佢,唔好引起佢注意自己⋯⋯
有機會就靜靜撤離,
冇就繼續保持靜態⋯

侯爵府

國民生產總值:23585

BKXmas勳章

my005 發表於 17-10-16 12:17

...

Good idea (emoji)

my005    發表於 17-10-16 12:52

子爵府

國民生產總值:12282

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章

cakii 發表於 17-10-16 12:35
sorry, 笑咗

仲笑?其實當事人驚到 嚇到心都離一離呀。我都試過。

男爵府

國民生產總值:7864

BKXmas勳章

火車上試過,仲坐正我隔離,起身又驚刺激佢,唯有扮鎮定,直到落車
之後同朋友講返,佢都話我蠢,應該扮到站即刻落車

侯爵府

國民生產總值:21061

畀面勳章 BKXmas勳章

仲講禮貌,驚一定即閃。
Nice to meet you!

子爵府

國民生產總值:10447

BKXmas勳章

啱啱個日食lunch先有個男人坐我隔離,食飯時間較逼,佢仲要i身i細, 之後自己講……好味。我超唔鍾意啲人,自己坐緊個位,又要霸埋你個邊。
不過佢

子爵府

國民生產總值:12634

BKXmas勳章

唔好望,唔好有眼神接觸。
我會直接行開,唔理得有無禮貌,自身安全最重要。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

子爵府

國民生產總值:12282

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章

冇㗎。我會望一望佢,證實佢唔係講電話,咁即係有問題啦。咁就咪再望佢。當佢隱形。唔趕嘅就到站至好自然咁起身落車囉。趕嘅咪等有人上車炸炸帝起身閃去第二卡囉,有咁遠走咁遠。
我坐坐下無啦啦比個顛婆鬧,話我抹汗抹咀喎,話我 郁身郁勢喎,仲話我瞄佢。佢企响度我都冇望過佢。我抹下面同頸 郁 下個咀啫,都令佢唔順眼。你話喇唔驚呀?我冇整到任何人㗎。要整到,第一個都應該整到我隔離果位先啦,幾時輪到佢呀!我果次都嚇到心干卜卜跳呀。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎