婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

del

伯爵府

TonnySS 發表於 17-10-16 12:20
首先, 99說他同事的女兒, 3年抱2, 但都是女兒, 那位同事好煩惱等我當在聽八掛, 但我99最後來一句, "所以我 ...

同佢講,係你個仔決定,你自己同佢講又要驚又要唔敢同自己個仔講但咁串既大前提係唔好比6299湊,我廿幾歲兩年抱兩都湊到冇左半條命,老人家湊真係冇命

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

比我唔會單獨見2老, 又或是等你c6返嚟就同佢講, 頭先6299叫我唔好生住等等.

侯爵府

回覆樓主:

叫99放心,我晚晚都有提醒老公帶condom~~

不過呢~你個仔唔聽話,未帶好comdom就開始插入黎,99你知男人架喇。你個仔話甘先爽,我幾辛苦先叫停佢帶返啊!

(先觀察佢地言辭出於好意/私心,我覺得呢d私人決定,應該佢地同返個仔講,推返個波俾c6)

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

伯爵府

回覆樓主:

我正正就係因為呢樣嘢爆我99。 話說我生完大女,佢就俾張清宮圖叫我生仔,點知我生第二個都係女, 佢就叫我唔好再生,費事佢冇面。得!自此不相往來

複式洋房

回覆 sumsum_so 的帖子

我係請工人自己湊, 99只係一星期放一天假, 享受下湊孫樂而已, 而且佢果日放假仲要有工人幫佢一起湊如果係老人家湊, 驚我咁快又生多個俾佢嘆就話姐

男爵府

回覆樓主

你今晚開始叫你老公訓廳直到佢扎左為止,記得同老公講原因,再whatsapp埋6299同佢地講:扎完你地就唔洗咁擔心架喇6299!

複式洋房

回覆 Huuu 的帖子

係. 如果佢地唔想咁快又再抱孫, 驚屋企經濟壓力大, 其實佢地可以私下同C6講, 唔使係咁下下講俾我聽係大家身份的問題
而且, 我同C6之前已經講左唔會咁快再生
但99仲係咁提醒我小心

大宅

一句,關你叉事

複式洋房

回覆 conniemar 的帖子

嘩! 好誇張
其實你99咁樣係唔尊重你, 但你C6都同意, 同99不想往來?

複式洋房

回覆 章魚妹妹 的帖子

我其實好嬲, 點解係要提醒我小心, 而唔係提醒佢仔

侯爵府

TonnySS 發表於 17-10-16 15:57
回覆 Huuu 的帖子

係. 如果佢地唔想咁快又再抱孫, 驚屋企經濟壓力大, 其實佢地可以私下同C6講, 唔使係咁下 ...

直接問99擔心d咩,得唔得?

唔得既,不如你試下改一改題目,問呢度 jm有冇方法反問99試到99的出發點諗咩…

好老實講新抱生多件,有d奶奶驚影響自己家用或要幫手湊。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

依家D6299驚無錢收,未吾比新抱生bb

大宅

係呀!有啲俾少的(emoji)都鬧神鬧鬼架!所以我決定自己湊返,以後唔靠佢。

珍珠宮

回覆樓主

佢驚乜?

珍珠宮

回覆樓主:

short上腦
關佢叉事
係我會黑面望佢或爆佢
湊孫個一日減埋佢添呀

大宅

TonnySS 發表於 17-10-16 15:43
回覆 sumsum_so 的帖子

我係請工人自己湊, 99只係一星期放一天假, 享受下湊孫樂而已, 而且佢果日放假仲要 ...

自己請工人湊又點?一屋都係人,6299你一家3 口 叔仔兩公婆, 仲加你請工人住, 大佬,已經 8 個人住,間屋好大? 叔仔又未生, 難怪你99真係驚你再生多個喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我會同佢哋講 , 呢個問題以後都唔使同我講 , 同返你個仔講喇 。

複式洋房

嘉德莉澳 發表於 17-10-17 13:44
自己請工人湊又點?一屋都係人,6299你一家3 口 叔仔兩公婆, 仲加你請工人住, 大佬,已經 8 個人住,間屋 ...

我明白你要我體諒屋企多人,無謂再增加大家的負擔。6299擔心是有他們的原因。這點我知道。

而我開post的問題是,6299不用「經常性」來提醒我。這是尊重的問題。我相信你「經常性」俾人提住某樣野,你自己心裹都會唔舒服。

而且是JM問我,係唔係99湊B, 所以先擔心我咁快又生多件,答是請了工人湊,不是99湊。
難道也是我問題嗎?

而我無係呢個post講過屋企多人住既問題,所以你係唔係識得我?

男爵府

TonnySS 發表於 17-10-16 12:20
首先, 99說他同事的女兒, 3年抱2, 但都是女兒, 那位同事好煩惱等我當在聽八掛, 但我99最後來一句, "所以我 ...

我99反而想我生二胎,成日在我面前講邊個邊個又生左仔/女喇,你都快生埋一件事,講一次就算喇,成日在我面前講又唔同佢仔講,我根本就未打算咁快生

首頁

尾頁

跳至