用戶登入

找回密碼 | 註冊

18oC.70%

義工

出埠旅行 今日: 320|主題: 132197

[台灣] 宜蘭自駕遊

大宅

國民生產總值:2051

BKXmas勳章

宜蘭自駕容易/方便嗎?有冇JM試過可分享?謝謝

王國熱話
第二次整曲奇,成功了,好好味。
我的午餐
請問點樣解凍雪藏帶子刺身?

複式洋房

國民生產總值:379

回覆樓主:

我同老公第一次自駕遊由台北取車去宜蘭大約兩個幾鐘左右,用導航都很簡單!油錢又平,好方便!第二次去台中亦是自駕遊,帶埋囡囡一齊去,由台中去台北,一定係自駕遊方便好多

wcpcelia    發表於 17-10-17 10:20

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

請問你在那裡租車?
我去Avis睇過,好似唔可以揀唔同嘅取車和還車地點

別墅

國民生產總值:544

自架 ?

將自己掛在車上面 ?

大宅

BKXmas勳章

gloria0403 發表於 17-10-16 20:52
我同老公第一次自駕遊由台北取車去宜蘭大約兩個幾鐘左右,用導航都很簡單!油錢又平,好方便!第二次去台中 ...

另宜蘭各景點泊車容易嗎?因會帶幼兒,自駕遊應該會方便好多

複式洋房

lalawowo 發表於 17-10-16 21:02
請問你在那裡租車?
我去Avis睇過,好似唔可以揀唔同嘅取車和還車地點

第一次係艾維士租車,第二次係和運租車,呢兩間公司好多地方可取車,還車地點亦好多!你選擇型號車款價錢有平有貴便可!我所有去既景點附近都有停車埸,超方便!記得飲藥膳湯,正!去礁溪浸溫泉住一晚

wcpcelia    發表於 17-10-17 10:28

大宅

BKXmas勳章

gloria0403 發表於 17-10-16 21:43
第一次係艾維士租車,第二次係和運租車,呢兩間公司好多地方可取車,還車地點亦好多!你選擇型號車款價錢 ...

謝謝!等我睇睇先!你租車幾錢一日?藥膳湯和礁溪溫泉有冇推介呢?

複式洋房

lalawowo 發表於 17-10-16 21:53
謝謝!等我睇睇先!你租車幾錢一日?藥膳湯和礁溪溫泉有冇推介呢?

不用客氣!我上次去宜蘭都無帶囡囡去,但你帶小朋友揾吓親子民宿住吓,溫泉你住返礁溪裡面一間啱小朋友玩果d,飲藥膳湯,我們係揸車經過就飲,因為隨便飲一間都好好飲!呢d係台北市揾唔到嚟飲

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主

係,帶住小朋友唔太適合浸溫泉,下次啦!住民宿佢地應該會好happy!謝謝你的分享!(emoji)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎