用戶登入

找回密碼 | 註冊

17oC.67%

義工

自由講場 今日: 372|主題: 939705

出外旅行住酒店check out前會執房嗎?  

水晶宮

國民生產總值:54816

2017勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

我未必會執到原封不動,
但我接受唔到亂七八糟囉!

http://www.weekendhk.com/japan/%e9%85%92%e5%ba%97%e7%a6%ae%e5%84%80-%e5%94%94%e5%a5%bd%e5%9f%b7%e6%88%bf-%e6%97%a5%e6%9c%ac%e4%bd%8f%e5%ae%bf/6/

子爵府

國民生產總值:13159

瞓得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 吸收力勳章 BKXmas勳章 2017勳章 2017媽媽節

me too

至少會汁好D垃圾

珊瑚宮

國民生產總值:106240

醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

pi0219 發表於 17-10-16 14:49
me too

至少會汁好D垃圾

x 2

總之唔會太亂~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

版主

國民生產總值:116884

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

不嬲都整整齊齊
咁當然唔會摺被啦。但毛巾在污衣桶/浴缸、垃圾擺埋一堆,是一定的

子爵府

國民生產總值:10277

BKXmas勳章

回覆樓主:

執返d垃圾、睇過嘅嘢/遙控放回原位

男爵府

國民生產總值:8971

BKXmas勳章

回覆樓主

用房時,我同屋企一樣,d嘢用完即刻歸位,垃圾即刻丟垃圾桶內的。所以check out無需要特別執

wcpcelia    發表於 17-10-18 15:53
nieualma    發表於 17-10-16 15:39

大宅

國民生產總值:4055

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 17-10-16 14:53
不嬲都整整齊齊
咁當然唔會摺被啦。但毛巾在污衣桶/浴缸、垃圾擺埋一堆,是一定的
...

我都係,唔會摺被,但毛巾會一堆咁放好,垃圾會綁好

水晶宮

國民生產總值:51070

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆 babyhowie 的帖子

執好少少, 當FINAL CHECK!
◕順其自然啦~♥ ◕

侯爵府

國民生產總值:24477

BKXmas勳章

回覆樓主:

基本上我好少會住到好亂既,所以到check out個日都唔會好亂

公爵府

國民生產總值:27435

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

係check下有無漏野時同時少執啦

男爵府

國民生產總值:6459

回覆樓主

我會執房,接受唔到搞到亂七八糟等人執。被會鋪一鋪,用完ge用品,垃圾會丟落垃圾桶。衣架果d都會還原。

伯爵府

國民生產總值:15050

BKXmas勳章

一向都唔會太亂

子爵府

國民生產總值:12523

BKXmas勳章

我多數會執, 除非好趕, 酒店毛巾唔用, 基本上冇郁過, 我臨走會舖返好張床come先走.

水晶宮

國民生產總值:51118

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

一定會整齊, 雖然都執唔返咁靚.
因太亂我CHECK唔到自己有無漏低嘢...

男爵府

國民生產總值:5077

2017勳章 BKXmas勳章

野原美冴 發表於 17-10-16 15:03
用房時,我同屋企一樣,d嘢用完即刻歸位,垃圾即刻丟垃圾桶內的。所以check out無需要特別執
...

X2
Hi

侯爵府

國民生產總值:24829

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

盡量還原, 順便CHECK有冇遺留.

伯爵府

國民生產總值:15401

好媽媽勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

整段住宿期間都唔會整到間房好亂,垃圾一定自己放落垃圾桶

我有朋友喺香港嘅酒店做執房,我見過佢post 上fb 嘅相,有d 住客真係亂得好亂譜

子爵府

國民生產總值:11334

BKXmas勳章

不嬲都唔會太亂,用過既就放埋一堆

最近睇到有篇文章,大約係個執房員話好怕人客執返好間房,因為佢地會唔知邊D用過邊D未用過,例如隻杯用完放返原位,佢地會因為見到隻杯係原位而唔去換過隻杯,變左下一手住客就會用左隻污糟杯,佢提議用過既野放埋一邊就可以,千祈唔洗執到無用過咁

子爵府

國民生產總值:11911

BKXmas勳章

回覆樓主

用時盡量唔太亂,走前一定會執吓,順便睇吓有冇漏嘢。好睇唔過眼D人整到人哋間房打扙咁,周房垃圾,被又掉哂落地,俾錢都唔係咁呀?一D修養都冇!

珍珠宮

國民生產總值:33374

BKXmas勳章

回覆樓主

會執垃圾,廁所不會太核突。但不會執床摺被
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎