用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.79%

義工

自由講場 今日: 1938|主題: 938985

深圳有甚麼好去處? 近深圳灣海岸。

大宅

國民生產總值:4836

好媽媽勳章 BKXmas勳章

啱啱拿了回鄉卡, 諗住搭直通車(深圳灣口岸)或轉車行下,有2個大約8歲小朋友,究竟有什麼好去處?

另外如果深圳灣口岸地鐵應該是哪個站?

男爵府

國民生產總值:9976

BKXmas勳章

世界之窗

男爵府

國民生產總值:6587

BKXmas勳章

晴朗ma 發表於 17-10-16 15:16
啱啱拿了回鄉卡, 諗住搭直通車(深圳灣口岸)或轉車行下,有2個大約8歲小朋友,究竟有什麼好去處?

另外如 ...
你經深圳灣過關..然後打的去海岸城..應該10蚊到13蚊左右....個樹幾靓架...有商場,有食店...小朋友可以行下跑下....都好多人去個樹HEA 下

子爵府

國民生產總值:11415

BKXmas勳章

有無人去過深圳灣公園踏單車呢?

大宅

lambxx 發表於 17-10-16 15:37
你經深圳灣過關..然後打的去海岸城..應該10蚊到13蚊左右....個樹幾靓架...有商場,有食店...小朋友可以行下 ...

吾該哂

大宅

國民生產總值:3147

BKXmas勳章

lambxx 發表於 17-10-16 15:37
你經深圳灣過關..然後打的去海岸城..應該10蚊到13蚊左右....個樹幾靓架...有商場,有食店...小朋友可以行下 ...

海岸城有熊大café,可以同小朋友去影下相

子爵府

國民生產總值:13344

BKXmas勳章

回覆樓主:

深圳灣出境後去歡樂海岸,有水族館和一間小朋友玩職業扮演遊戲的地方,附近環境唔錯,仲有好多不同的食肆。

大宅

國民生產總值:2362

BKXmas勳章

回覆樓主

悠游堂儿童乐园(太古城海盗主题乐园店),★★★★,费用:¥87,蛇口亲子乐园,中心路2233号宝能太古城南区3楼311铺http://m.dianping.com/appshare/shop/8019052
應該啱小朋友玩,深圳灣口岸可以步行去,新商場内有多間食店同戲院

大宅

yeunghung 發表於 17-10-16 16:59
深圳灣出境後去歡樂海岸,有水族館和一間小朋友玩職業扮演遊戲的地方,附近環境唔錯,仲有好多不同的食肆。
...

歡樂海岸=海岸城嗎?

深圳灣口岸需要坐車去嗎?

男爵府

國民生產總值:6925

畀面勳章 BKXmas勳章

circleda 發表於 17-10-16 15:41

去過,好似海濱長廊咁,可以行落去石灘,果度有得租單車,單人至四人單車都有。有小食亭同士多仔,不過果度都幾偏僻,所以建議去玩要帶定食物同飲品。

男爵府

國民生產總值:6925

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

海樂海岸有得坐船遊覽,好似仲有間比小朋友體驗職業打工

大宅

國民生產總值:1217

BKXmas勳章

晴朗ma 發表於 17-10-16 15:16

另外如 ...

中山遊樂場好抵玩,5-10元玩一次

男爵府

國民生產總值:6655

BKXmas勳章

circleda 發表於 17-10-16 15:41

深圳灣公園現在週末及假期不准單車進入。

大宅

iamrainbow 發表於 17-10-17 21:53

子爵府

國民生產總值:13454

BKXmas勳章

kikiuiui 發表於 17-10-16 17:23
悠游堂儿童乐园(太古城海盗主题乐园店),★★★★,费用:¥87,蛇口亲子乐园,中心路2233号宝能太古城南区3楼31 ...

大宅

iamrainbow 發表於 17-10-17 21:53

深圳灣口岸點去嗰度?

別墅

國民生產總值:992

回覆樓主

點去深圳灣口岸?

大宅

無糖車厘子 發表於 17-10-18 23:06
點去深圳灣口岸?

未去過,我會喺香港搭直通車去。

伯爵府

國民生產總值:19331

BKXmas勳章

回覆樓主:

海岸城和歡樂海岸唔同㗎,兩個地方都唔錯 都多野食

伯爵府

國民生產總值:15184

BKXmas勳章

晴朗ma 發表於 17-10-16 18:20
歡樂海岸=海岸城嗎?

深圳灣口岸需要坐車去嗎?

歡樂海岸=海岸城嗎?----不同地方

深圳灣口岸需要坐車去嗎?----兩處都要坐車去.海岸城可坐299 / 245,車旁有註明海岸城站.只4-5個站所以坐巴士也很快,因有時的士排隊太長

歡樂海岸---要坐的士或在羅湖褔田地鐵---深圳灣公園站
PS:海岸城過中州萬豪方向,再走約5分鐘係南山書城/茂業百貨---樓下有食店

世上千百萬人,不求別人幫助.只不求被惡攪已很感恩
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎