用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.79%

義工

論盡家傭 今日: 18|主題: 124323

急!請問炒工人信,內容需不需要寫reason ?

侯爵府

國民生產總值:21980

雞年勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

我在天書找了format , 是不是一定要寫reason ?

王國熱話
928媽媽揮手區
有冇9月21~~Bb呀
9/9/2017
920媽媽揮手區
HIMMAMA3 男爵府          

侯爵府

有冇 可以教教我

侯爵府

Help

男爵府

國民生產總值:7416

BKXmas勳章

HIMMAMA3 發表於 17-10-16 16:01
我在天書找了format , 是不是一定要寫reason ?
唔使reason
係咪即炒,賠錢俾佢?

就算唔係,你只需要話想terminate contract, last day 邊日

如果即炒,就話terminate contract effective 幾時,列開錢,機票各項,叫工人簽收

真正乜嘢原因呀?

Unsatisfactory performance?

侯爵府

細姐姐 發表於 17-10-16 19:55
唔使reason
係咪即炒,賠錢俾佢?
我見天書sample 要填reason of dismissal. 所以問問大家不是即炒,是一個月通知

翡翠宮

國民生產總值:97150

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

HIMMAMA3 發表於 17-10-16 21:24
我見天書sample 要填reason of dismissal. 所以問問大家不是即炒,是一個月通知

唔駛寫原因喇! 就咁講幾時last date

wcpcelia    發表於 17-10-17 10:07

侯爵府

cattz288 發表於 17-10-16 22:14
唔駛寫原因喇! 就咁講幾時last date
唔該哂JM!剛剛比佢,佢好顺利簽了,但簽署過程我冇錄影有冇危險?

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

HIMMAMA3 發表於 17-10-16 22:20
唔該哂JM!剛剛比佢,佢好顺利簽了,但簽署過程我冇錄影有冇危險?

驚佢反悔? 咁你有無問埋佢買邊日機票?

珍珠宮

國民生產總值:31574

BKXmas勳章

HIMMAMA3 發表於 17-10-16 19:50
Help
不用 !!!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

侯爵府

cattz288 發表於 17-10-16 22:22
驚佢反悔? 咁你有無問埋佢買邊日機票?
我比一個月通知,不是即走。佢話錢代替機票可以嗎

翡翠宮

HIMMAMA3 發表於 17-10-16 23:25
我比一個月通知,不是即走。佢話錢代替機票可以嗎

我自己都係咁!上網搵最平機票睇, 補錢比佢簽收!

侯爵府

SandraLo 發表於 17-10-16 22:51
不用 !!!
Thanks

侯爵府

cattz288 發表於 17-10-16 23:28
我自己都係咁!上網搵最平機票睇, 補錢比佢簽收!
Thanks 你的也是即炒?

翡翠宮

HIMMAMA3 發表於 17-10-16 23:30
Thanks 你的也是即炒?

1個月通知! 頂到新姐姐到

侯爵府

cattz288 發表於 17-10-16 23:40
1個月通知! 頂到新姐姐到
有冇玩野

翡翠宮

HIMMAMA3 發表於 17-10-17 00:10
有冇玩野

咁又無喎!可能佢預左, 因為借財仔

侯爵府

cattz288 發表於 17-10-17 00:13
咁又無喎!可能佢預左, 因為借財仔
好在咋
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎