用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.58%

義工

湊B百科 今日: 45|主題: 2147

出牙仔

複式洋房

國民生產總值:369

BKXmas勳章

BB依家112日大,佢成日都啜手指又用脷頂下顎同埋成日流口水,想問係咪出牙仔先兆?
要唔要買牙膠比佢,但有冇牙膠好介紹

王國熱話
速成輸入法問題
自動download
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
新貫的電腦用吾到excel, 話expire,請問是否要...

侯爵府

國民生產總值:24240

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

你留意下佢既牙肉有冇發白,有既話可能係出牙仔喇

翡翠宮

國民生產總值:75144

都有呢個可能,我細B,4個月多D就吽牙仔。

複式洋房

BKXmas勳章

haha748494 發表於 17-10-17 10:24
都有呢個可能,我細B,4個月多D就吽牙仔。

但我B 4個月都未有,會唔會快咗d,太早我怕d牙生得唔靚,我大囡都係4嗰幾月出牙,所以佢依家好多爆牙生得唔齊

翡翠宮

國民生產總值:75144

回覆 布甸狗BB 的帖子

依家只是乳牙,唔洗太擔心。

伯爵府

國民生產總值:15603

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

牙膠我係AEON買比佢

回覆 布甸狗BB 的帖子

Hello 布甸狗BB ,BB 一般係6個月至1 歲開始出牙,不過都有部份BB 會早D 。出牙仔嘅徵狀有經常流口水、牙肉痕癢、牙肉腫脹等,BB 可能會將不同物件放入口、啜手指去舒緩牙肉不適。媽媽都可以買D 牙膠雪凍俾BB 咬,減少佢啜手仔。凸點設計可以按摩牙床,減緩牙齦腫痛,不過清潔時就要更仔細,以免藏污。 如果BB 有用口水肩,媽媽要定時更換,以免口水刺激到BB 幼嫰皮膚呀!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

國民生產總值:104

應該係 買個牙膠被佢咬 廢事咩都放入口

複式洋房

BKXmas勳章

ALEXCHUNG17 發表於 17-10-19 16:03
應該係 買個牙膠被佢咬 廢事咩都放入口

我諗要,唔知係咪咁成日食手指,所以攪到有d肚柯咁…但買咩牌字牙膠好?我同事話有d有毒(emoji)

複式洋房

布甸狗BB 發表於 17-10-19 16:46

我諗要,唔知係咪咁成日食手指,所以攪到有d肚柯咁…但 ...

吾好用太高溫水清毒 因為有D膠易高溫分解會釋放有毒氣體
我就買左條蕉蕉牙膠被個囡咬 好得意加

複式洋房

BKXmas勳章

ALEXCHUNG17 發表於

係咪一田 or aeon都有得買?(可唔可以send張相睇下)
但我B未夠4個月,我唔知佢會唔會自己用手拎住嚟咬?

複式洋房

會阿 不過會成日跌
應該有得買

大宅

國民生產總值:3624

BKXmas勳章

布甸狗BB 發表於 17-10-16 17:07
BB依家112日大,佢成日都啜手指又用脷頂下顎同埋成日流口水,想問係咪出牙仔先兆?
要唔要買牙膠比佢,但有冇牙 ...

牙膠去返大公司買d大牌子,唔好亂咁上網買,而家有d人好冇道德,淘寶扮正貨

伯爵府

國民生產總值:15603

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

係aeon買會好d

大宅

國民生產總值:3781

BKXmas勳章

布甸狗BB 發表於 17-10-16 17:07
要唔要買牙膠比佢,但有冇牙 ...

去一田買,好多選擇

大宅

國民生產總值:2160

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

雪凍牙膠,好正

男爵府

國民生產總值:9368

BKXmas勳章

回覆樓主:

準備出牙仔

珊瑚宮

國民生產總值:102045

瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

用牙膠

大宅

國民生產總值:3151

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

出牙我地都估唔到幾時。只可以留意下佢有冇白點出。出左就勤抹牙仔牙肉。
牙膠反而我女少用,佢唔鍾意

複式洋房

國民生產總值:178

回覆樓主:

我家維持这情況2,3个月才出牙的
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎