用戶登入

找回密碼 | 註冊

17oC.68%

義工

自由講場 今日: 105|主題: 939490

del

大宅

國民生產總值:1088

BKXmas勳章

del

侯爵府

國民生產總值:21253

開心吸收勳章 BKXmas勳章

Valentinaxoxo 發表於 17-10-16 17:12
禮金問題 新手咩都唔識
如果淨係諗住簽紙 諗住親戚擺幾圍食個飯 男女家有共識唔擺酒 男家應該要出幾多禮金 ...
睇你個名,應該有錢回番比你先係

侯爵府

國民生產總值:21253

開心吸收勳章 BKXmas勳章

20150618bb 發表於 17-10-16 17:17
睇你個名,應該有錢回番比你先係
講真應由你同外母相談.

大宅

國民生產總值:4431

BKXmas勳章

Valentinaxoxo 發表於 17-10-16 17:12
禮金問題 新手咩都唔識
如果淨係諗住簽紙 諗住親戚擺幾圍食個飯 男女家有共識唔擺酒 男家應該要出幾多禮金 ...

新手?你唔係第二胎咩?

水晶宮

國民生產總值:74006

2017勳章 BKXmas勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

禮金同擺幾多圍無關, 有錢人可以罷100圍另收1000萬, 普通人可能20圍收8萬, 亦有5圍收10萬, 呢啲嘢女家媽咪話事啦!

複式洋房

國民生產總值:272

BKXmas勳章

回覆樓主

由新娘同女家媽媽兩母女傾比較合適,如果女家唔收返女家親戚酒席就俾多少少禮金,女家收得多圍數就俾少d禮金,最緊要量力而為唔好去借

侯爵府

國民生產總值:22943

瞓得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

女家媽咪話事,
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎