用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.58%

義工

在職媽媽 今日: 42|主題: 28743

請問哪裏可以找到外國人私人補習老師?

民房

國民生產總值:13

各位Mama, 請問哪裏可以找到外國人私人補習老師?

我地住沙田,個仔英文ok, 但會話不太好,又唔大膽。想一位外國人私人補習老師。

王國熱話
有没有7月的bb找學校
招7月出世(屯門醫院)
713 BB
招 706 出世的朋友

大宅

國民生產總值:2221

我都想知

FB體驗帳戶

國民生產總值:25

我都想知道

複式洋房

國民生產總值:324

BKXmas勳章

PokemonMama402 發表於 17-10-16 17:14

我地住沙田,個仔英文ok, 但會話不太好,又唔大膽。想一 ...

可以試下去大學院校搵。好多外國交流生想搵外快,做補習老師。

大宅

國民生產總值:3390

PokemonMama402 發表於 17-10-16 17:14

我地住沙田,個仔英文ok, 但會話不太好,又唔大膽。想一 ...

我上網搵過,但開價幾貴,最平$400,最貴$1200一個鐘

wcpcelia    發表於 17-10-18 11:22

別墅

國民生產總值:628

BKXmas勳章

回覆樓主:

我住元朗,英國人教,我仔學會話+拼音要$500/hr

子爵府

國民生產總值:13037

BKXmas勳章

我覺得真係無乜必要搵外國人教,我覺得搵個DSE英文5/5* or 大學讀英文系嘅人教可能仲好

大宅

國民生產總值:3390

darichie 發表於 17-10-18 11:00
我覺得真係無乜必要搵外國人教,我覺得搵個DSE英文5/5* or 大學讀英文系嘅人教可能仲好 ...

我自己覺得.....香港人寫就好叻,但口語,包括語調和用詞,同native speaker 有差距

子爵府

國民生產總值:13037

BKXmas勳章

回覆 JAlove 的帖子

外國人都要睇係咩國家,唔同地方有唔同accent,就算英國人如果佢係喺鄉郊出身都未必可以講到最正統嘅British accent.
我自己請過唔少intern/fresh grad, DSE英文oral攞4以上果D,會話絕對唔會比外國人輸蝕,最重要係佢地grammar好

當然,如果你請外籍老師目的係令小朋友面對外國人都可以有自信地講英文就另計啦

別墅

國民生產總值:830

BKXmas勳章

回覆樓主:

https://www.hkta.edu.hk/?gclid=CPiOj4vvrdYCFc4DKgodf64B0g 可試這website

大宅

國民生產總值:3337

BKXmas勳章

darichie 發表於 17-10-18 11:00
我覺得真係無乜必要搵外國人教,我覺得搵個DSE英文5/5* or 大學讀英文系嘅人教可能仲好 ...

睇下想要咩。如果為追學校成績,就應該搵公開試英文成績好的香港人。

如果為訓練會話,就應該搵外國人教。

大宅

國民生產總值:1278

BKXmas勳章

我係網上補習 用skype video conference
價錢平 一定係外國人
你有興趣可pm我
因為我唔知可唔可以放個web site出嚟

別墅

國民生產總值:960

BKXmas勳章

rachelma.515 發表於 17-10-20 18:57
我係網上補習 用skype video conference
價錢平 一定係外國人
你有興趣可pm我

你好,我有興趣,請pm 資料俾我呀!謝謝。

民房

國民生產總值:13

rachelma.515 發表於 17-10-20 18:57
價錢平 一定係外國人
你有興趣可pm我
我都有興趣,可否PM詳細給我? 謝謝!

大宅

國民生產總值:4199

好媽媽勳章 BKXmas勳章

回覆 rachelma.515 的帖子

我有興趣,請pm 資料俾我呀!謝謝

複式洋房

國民生產總值:120

BKXmas勳章

複式洋房

國民生產總值:120

BKXmas勳章

回覆 rachelma.515 的帖子

大宅

國民生產總值:3506

BKXmas勳章

價錢平 一定係外國人
你有興趣可pm我

可否比d資料我?謝謝!

複式洋房

國民生產總值:272

BKXmas勳章

價錢平 一定係外國人
你有興趣可pm我

我有興趣,請pm 我,thanks

大宅

國民生產總值:1297

BKXmas勳章

yauyaumammy 發表於 17-10-23 08:52

我有興趣,請pm, thanks
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎