用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.80%

義工

自由講場 今日: 5147|主題: 938902

雪梨水煲,格夜 冇放入雪櫃,飲唔飲得?

子爵府

國民生產總值:11599

BKXmas勳章

雪梨水煲野生龍利葉,格夜室溫下,冇放入雪櫃,飲唔飲得?

雪梨水已經變了有少少膠水狀

子爵府

BKXmas勳章

回覆樓主:

想問多一句各jm們,煲湯格夜,飲唔飲?

如格夜,不放入雪櫃,由它放在室溫下over24小時,可以嗎?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

國民生產總值:2341

BKXmas勳章

回覆樓主

如果煲滾左再冇郁過佢應該可以。

男爵府

國民生產總值:8775

BKXmas勳章

回覆樓主:

變了膠水狀仲飲!?

子爵府

BKXmas勳章

homei888 發表於 17-10-16 19:00
如果煲滾左再冇郁過佢應該可以。

我知炆牛羊豬腳,係可以放室溫格夜,但一定要煲滾後&有層油浮面格絕空氣中細菌。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

國民生產總值:20875

BKXmas勳章

回覆樓主:

膠水狀就應該唔得啦~
其實變得膠水狀,應該都會有啲異味,你有無聞過?

大宅

國民生產總值:2341

BKXmas勳章

Huuu 發表於 17-10-16 19:09
我知炆牛羊豬腳,係可以放室溫格夜,但一定要煲滾後&有層油浮面格絕空氣中細菌。
...

湯我99都係。
個個飲完就煲返滾唔好郁佢。
當然果日天氣太熱就唔好。

子爵府

BKXmas勳章

做個靚太 發表於 17-10-16 19:14
膠水狀就應該唔得啦~
其實變得膠水狀,應該都會有啲異味,你有無聞過?

煲完雪莉有酸係正常味!?

侯爵府

國民生產總值:20875

BKXmas勳章

Huuu 發表於 17-10-16 20:54

兩種酸味唔同,如果變左質,戈種酸味會有啲啲夾集住一陣坑渠咁嘅味,我唔識點形容,總之係一陣異味~

珍珠宮

國民生產總值:32971

BKXmas勳章

Huuu 發表於 17-10-16 20:54

要去芯先吾酸
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎