用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.78%

義工

自由講場 今日: 5021|主題: 938900

老公話我變咗!

大宅

國民生產總值:1490

結婚之後,老公經常要中港澳工作(7~8年),家中很多大小事務原本都係佢話事,但家事,孩子成長,長老等太多事要安排,很多事都落在我手中。最近老公突然跟我説,「老婆你變咗好多,以前咩都唔理,依家咩都識做,我好似娶咗另一個女人咁。」作死呀你

男爵府

國民生產總值:8044

BKXmas勳章

回覆樓主

好sweet

大宅

國民生產總值:1551

好sweet呀

珊瑚宮

國民生產總值:101515

瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

水晶宮

國民生產總值:54748

2017勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

你老公懂得欣賞,抵讚

我做到死,佢都覺得理所當然

水晶宮

國民生產總值:74443

BKXmas勳章

熱媽 發表於 17-10-16 19:16
結婚之後,老公經常要中港澳工作(7~8年),家中很多大小事務原本都係佢話事,但家事,孩子成長,長老等太多 ...

咁佢話好唔好

子爵府

國民生產總值:13895

BKXmas勳章

回覆樓主:

你要答:我都好似嫁左另一個男人咁呀!

水晶宮

國民生產總值:74443

BKXmas勳章

maisy-lee 發表於 17-10-16 19:31

咁佢咪会覺得好抵嫁喎

瑪瑙宮

國民生產總值:135314

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節 15週年勳章

回覆樓主:

翡翠宮

國民生產總值:97144

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咪好囉!

大宅

國民生產總值:1490

各位,其實呢幾年我好大壓力架,孩子升小(老公全完唔理,依家又準備升中),家中大小事務,我仲要返工(P T),放工接/揍女,買餸煲飯,但老爺奶奶其實有怨言,‍‍覺得我自找麻煩〈份工〉,但我唔想個個月伸手問老公攞家用。依家我發覺老公係比以前尊重我,唔似以前,佢覺得我只係一個咩我唔識的C9。

珊瑚宮

國民生產總值:104011

BKXmas勳章

熱媽 發表於 17-10-16 19:41
各位,其實呢幾年我好大壓力架,孩子升小(老公全完唔理,依家又準備升中),家中大小事務,我仲要返工(P T) ...

女人,點都要做下野,pt都好,唔計收入,起碼唔係只圍住家庭轉,又唔同社會脫節,努力

大宅

國民生產總值:3772

開心吸收勳章

回覆樓主:

係呀返下兼職都好,起碼叫有賺錢!

琥珀宮

國民生產總值:170293

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 2017媽媽節

各位,其實呢幾年我好大壓力架,孩子升小(老公全完唔理,依家又準備升中),家中大小事務,我仲要返工(P T) ...

男爵府

國民生產總值:9633

BKXmas勳章

我都欣賞你吖

大宅

國民生產總值:3675

BKXmas勳章

babyhowie 發表於 17-10-16 19:25
你老公懂得欣賞,抵讚

我做到死,佢都覺得理所當然

我嗰個都係咁

babyhowie    發表於 17-10-16 20:16

翡翠宮

國民生產總值:94069

2017勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:1388

BKXmas勳章

回覆樓主:

伯爵府

國民生產總值:19642

BKXmas勳章

回覆樓主:

咪好囉! sweet sweet

男爵府

國民生產總值:5088

BKXmas勳章

maisy-lee 發表於 17-10-16 19:31

Me2
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎