用戶登入

找回密碼 | 註冊

17oC.72%

義工

烹飪錦囊 今日: 61|主題: 110121

[其他] 蒸完條魚,好似塑膠

男爵府

國民生產總值:6752

BKXmas勳章

皮同肉都好un, 條魚好似爆開晒,撐開哂咁樣,好恐怖!點解會有咁嘅情況?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
鼻敏感點搞
BB 個身好多紅疹粒粒點算?!
胃酸 VS 益生菌
濕疹討論區

公爵府

國民生產總值:29911

hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

咩魚嚟㗎? 係咪熟得滯?

男爵府

國民生產總值:7559

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

海魚間唔中都會買到

大宅

國民生產總值:3692

BKXmas勳章

好間中有,完全食唔到。我之後同魚販講,跟住買嘢平比我。

男爵府

BKXmas勳章

ajfamily 發表於 17-10-16 22:20
好間中有,完全食唔到。我之後同魚販講,跟住買嘢平比我。

上次在灣仔街市裏面買,試過一次,後尾個女人又係平俾我買其他魚,但今次喺北角買,d男人凶神惡煞,我費事返去講
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

男爵府

BKXmas勳章

susumi123 發表於 17-10-16 20:57
咩魚嚟㗎? 係咪熟得滯?

芝麻班,不是over cook
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

男爵府

BKXmas勳章

CreamyWen 發表於 17-10-16 21:51
海魚間唔中都會買到

但係點解呢唔通啲魚食咗啲有毒嘅嘢?

男爵府

BKXmas勳章

回覆樓主

洗得咁辛苦,又切薑切蔥,最後成條掉咗

瑪瑙宮

國民生產總值:135379

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章

熟得滯

別墅

國民生產總值:524

似乎係養魚 ?

珍珠宮

國民生產總值:34195

大廚勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

un皮魚, 間中也買到, 我用剪刀剪開嚟食, 塊魚皮及肉好爽口

子爵府

國民生產總值:12739

2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

海魚D皮係un,叫做沙皮,D肉你可能蒸得奈,過哂火
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

複式洋房

國民生產總值:193

BKXmas勳章

回覆樓主:

沙皮魚好嘢來的。一魚難求。 你當食雞肉咁,別有一番風味

cookietown    發表於 17-10-24 17:58

子爵府

國民生產總值:13965

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

LuckyGirl 發表於 17-10-16 19:44
皮同肉都好un, 條魚好似爆開晒,撐開哂咁樣,好恐怖!點解會有咁嘅情況?

放心,海魚黎用較剪刀開食就得,有時間唔中都會買到

男爵府

國民生產總值:8461

BKXmas勳章

回覆樓主:

呢啲un皮魚想買都未必有,而且好貴

複式洋房

國民生產總值:398

BKXmas勳章

我中意桂花魚,無哩个情況出現。

複式洋房

國民生產總值:193

BKXmas勳章

Fly123123 發表於 17-10-20 22:24
我中意桂花魚,無哩个情況出現。

桂花魚係養魚,而且係淡水魚。少吃為妙

男爵府

國民生產總值:6784

BKXmas勳章

請教點解淡水魚要小食?
因我很鍾意食鯇魚的......

子爵府

國民生產總值:10849

雞年勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ckl38 發表於 17-10-21 15:43
請教點解淡水魚要小食?
因我很鍾意食鯇魚的......

我都想知

男爵府

國民生產總值:5076

2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

LuckyGirl 發表於 17-10-16 19:44

可能過熟
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎